Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Νέος γύρος επεισοδίων στο Αιτωλικό μεταξύ Ρομά και κατοίκων με τη Χρυσή Αυγή παρούσα (φώτο & βίντεο)

Tα σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν νωρίτερα μεταξύ κατοίκων του Αιτωλικού και τσιγγάνων έξω από αστυνομικό τμήμα και στον οικισμό των τσιγγάνων. Αυτή την ώρα, η κατάσταση φαίνεται να εκτονώνεται...


Μετά τα επεισόδια του Αυγούστου, που οδήγησαν σε συλλήψεις, στο Αιτωλικό απλώνεται και πάλι η ένταση.

Αυτή τη φορά, όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξε συμπλοκή δυο τσιγγάνων με δυο κατοίκους του Αιτωλικού που είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας νεαρός κάτοικος να δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. 

Η είδηση του τραυματισμού του προκάλεσε την έντονη αντίδραση δεκάδων κατοίκων που στο μεταξύ συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού και ενώ οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τους δυο πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

ΦΩΤΟ από το AgrinioPress
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress

Καδρόνια και φωτιές ξανά στο Αιτωλικό


Όπως διαβάζουμε στο AgrinioPress, κάτοικοι του Αιτωλικού ήταν οπλισμένοι με καδρόνια και πήραν μάλιστα στο κυνήγι έναν τσιγγάνο που βρήκε καταφύγιο στο Τμήμα! 
Μετά την μεταφορά των συλληφθέντων στο Μεσολόγγι ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων πήγε στον οικισμό των τσιγγάνων, λίγο πριν το Κέντρο Υγείας και κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπήκε φωτιά σε δυο οικίσκους που παραδόθηκαν στις φλόγες! 
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress

Εξαιτίας της άσχημης τροπής που είχαν τα πράγματα, κλήθηκαν ενισχύσεις κυρίως από το Αγρίνιο, 
ενώ τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό του οικισμού. 
Από τον οικισμό οι περισσότεροι τσιγγάνοι έφυγαν, όπως και αρκετοί από τους νεαρούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Εκεί και η Χρυσή Αυγή με τον Βουλευτή Μπαρμπαρούση


Στο δρόμο παρέμειναν όμως αρκετοί κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί με τους τσιγγάνους στην περιοχή. 

Στο σημείο έφτασαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης που σε δηλώσεις του είπε πως οι τσιγγάνοι πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν πολίτες. ζητώντας από τους θεσμικούς φορείς να τηρήσουν την νομιμότητα.

ΦΩΤΟ από το AgrinioPress
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress

Σύμφωνα με το agriniopress.gr έχουν γίνει ήδη τρεις προσαγωγές ατόμων για την επίθεση και τον τραυματισμό του νεαρού Αιτωλικιώτη το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες προσαγωγές για τα επεισόδια που ακολούθησαν. 
Στο σημείο κοντά στον οικισμό των τσιγγάνων παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι την νύχτα θα βρίσκονται εκεί διμοιρίες, ώστε τα επεισόδια να μην επαναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: