Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εφιάλτης οι ανήλικοι Τσιγγάνοι πορτοφολάδες στο Αγρίνιο


Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι αρπαγές πορτοφολιών από τις τσέπες ή τις τσάντες ανυποψίαστων πολιτών στο Αγρίνιο, από δράστες που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και την απροσεξία των θυμάτων. Συνήθως, οι «πορτοφολάδες» είναι τσιγγάνοι και μάλιστα ανήλικοι, όπως προκύπτει από την εξιχνίαση δυο περιστατικών που συνέβησαν μέσα σε ένα πρωινό!

Δυο ανήλικοι τσιγγάνοι από τη Ρουμανία, μόλις 14 χρόνων, ήταν οι δράστες της απόπειρας κλοπής ενός πορτοφολιού από την τσάντα μιας 51χρονης που περπατούσε ανυποψίαστη στο Αγρίνιο. Η γυναίκα αντιλήφθηκε τους δράστες, έβαλε τις φωνές τρέποντάς τους σε φυγή, αλλά σε μικρή απόσταση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι και πριν από τρεις ημέρες, οι δύο ανήλικοι είχαν μπει κρυφά σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο Αγρίνιο και είχαν «βουτήξει» από την τσάντα μιας 41χρονης καθηγήτριας το πορτοφόλι της με 110 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα! Οι «άγουροι» κλέφτες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Άλλες δύο ανήλικες τσιγγάνες συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αγρινίου για την κλοπή του πορτοφολιού μιας γυναίκας με 400 ευρώ, που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε εμπορικό κατάστημα της πόλης. Ωστόσο, ούτε τα χρήματα ούτε το πορτοφόλι έχουν βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: