Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ναι ρε, έτσι την ονειρευόμασταν...


Είναι τελικά νόμος στην ζωή. Όταν υποστηρίζεις το δίκιο σου δεν βγαίνεις ποτέ χαμένος. Μπορεί να αργήσεις λίγο να το βρεις, μπορεί να μπλεχτείς σε περιπέτειες, μπορεί να χάσεις μια μάχη, αλλά τον πόλεμο ποτέ! Αυτό συνέβη και με τον κόσμο του Παναιτωλικού που εδώ και περίπου 1.5 μήνα είχε επιδοθεί σε έναν ανένδοτο αγώνα ζητώντας το αυτονόητο. Να είναι όπου κι αν παίζει η αγαπημένη του ομάδα, στο πλευρό της.

Όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά και σε κάθε άλλο γήπεδο της Σούπερ Λίγκας. Αυτό δηλαδή που ζητάει κάθε οπαδός. Πόσο μάλλον ο οπαδός του Τίτορμου που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν διάλεξε τον... εύκολο δρόμο, του καναπέ, της αποχής, του «ωχαδερφισμού». Προτίμησε τα δύσκολα, τα δύσβατα μονοπάτια.

Τα έχουμε πει πολλές φορές από αυτό εδώ το blog και στο παρελθόν το τι έχουν δει τα μάτια των οπαδών του Τίτορμου γυρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα. Τώρα έστω και με μικρή καθυστέρηση έγινε το αυτονόητο.

Ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Γιατί αυτός ο «ανένδοτος» δεν υπήρξε μια... ανούσια κόντρα. Δεν ήταν απλά μια γροθιά στο μαχαίρι. Ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν μια ώριμη αντίδραση που εκφράστηκε και μέσω των πανό και με τα συνθήματα και μέσω της «φωνής» που έχουν οι οργανωμένοι στα ερτζιανά!

Ήταν ένα... κίνημα που είχε απλά ως στόχο να «αφυπνίσει» κάποιους κάνοντας τους να καταλάβουν αυτές τις δύσκολες και πονηρές εποχές ποιο είναι πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον για τον Παναιτωλικό. Κι επειδή όλες τις προηγούμενες φορές από αυτή εδώ την... γωνιά αναφερθήκαμε στην διοίκηση και το πως έπρεπε να την δει αλλιώς, τώρα αξίζει και σε αυτή ένα μπράβο.

Γιατί απέδειξε (αν και η συνέχεια θα βγάλει ποιο ασφαλή συμπεράσματα) πως αφουγκράστηκε τους οπαδούς όταν αυτοί με διάλογο και τρανταχτά επιχειρήματα ξεδίπλωσαν το αίτημα τους. Στην τελική τον Παναιτωλικό θέλουν να στηρίξουν.

Στην Θεσσαλονίκη δεν θα πάει κανείς την Κυριακή για να αγοράσει τρίγωνα Πανοράματος, για να φάει μπουγάτσα, για να δει τον Λευκό Πύργο, για να δει καμιά γκόμενα από το Αγρίνιο που σπουδάζει εκεί. Για ένα λόγο θα πάει. Να βγάλει τα λαρύγγια του φωνάζοντας ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ! Για να δουν οι πάντες μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος πως το «κυανοκίτρινο» λάβαρο παραμένει ψηλά. Όρθιο και περήφανο!

Πλέον το... μπαλάκι πάει στο τερέν των οπαδών που πρώτα από όλα οφείλουν να δικαιώσουν τους ίδιους, τους εαυτούς τους! Πως θα γίνει αυτό; Διοργανώνοντας μια εκδρομή που θα... συζητηθεί! Που θα είναι μαζική η παρουσία όλων. Που θα ακουστεί και μέσα στην Τούμπα το τραγούδι για την Παναιτωλικάρα!

Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Warriors και Guerreros φροντίζουν γι' αυτό! Έχουν και τον τρόπο και την γνώση. Το... πράσινο φως περίμεναν και το πήραν. Με το σπαθί τους! Δεν είναι άλλωστε και κανένα τεστ για αυτό τον κόσμο που έχει περάσει με άριστα όλες τις εξετάσεις που έχει δώσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «κυανοκίτρινη» εξέδρα στην Τούμπα θα... κλέψει την παράσταση. Άλλωστε επειδή την λέξη οπαδός τεχνηέντως κάποιοι από παλιά για δικούς τους λόγους την «παρεξήγησαν» να πούμε και τούτο. Ο οπαδός δεν είναι μηχανή, αλλά άνθρωπος με συναισθήματα και ευαισθησίες για την ομάδα του.

Όταν λοιπόν αυτός ο οπαδός του Τίτορμου βρήκε... κουράγια να κάνει εξέδρα στο Κορωπί και στην Φυλή, στην Θήβα και την Λαμία, στα Γιαννιτσά και στα Γρεβενά τότε το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνει... πάρτι και στην Τούμπα.

Η Κυριακή πλησιάζει λοιπόν και αυτή η γλυκιά προσμονή κυριαρχεί πάλι στον οργανωμένο λαό του Παναιτωλικού! Σαν τότε. Σαν τον περασμένο Μάη όταν το όνειρο γίνονταν πραγματικότητα. Γιατί από την Κυριακή θα μπορούν κι όλα αυτά τα παιδιά που γι' αυτούς ο Παναιτωλικός δεν είναι απλά ένα «δίωρο στο γήπεδο» να πουν «ναι ρε έτσι ονειρευόμασταν την Ά εθνική»!

ΥΓ. Άσχετο με όλα τα παραπάνω. Ίσως και εκτός κλίματος. Αλλά επειδή με...τρώει θα το γράψω! Οι Κινέζοι λένε πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η εικόνα με τον Κώτσιο να είναι χαμογελαστός ανάμεσα σε Παλαιολόγο και Αναστασιάδη από το ματς του Σαββάτου εμένα θα μου... στοιχίσει λιγότερες λέξεις. Μόλις πέντε. «Δεν ξεχνώ με ένα φιλικό»!
http://paneole.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: