Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις επιχειρούν να υποκαταστήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού


Σαν έτοιμοι από καιρό οι "Εθνικοί μας εργολάβοι" ξεφούρνισαν σήμερα τρεις δημοσκοπήσεις για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού κι ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρούν να πλασάρουν τις τηλεφωνικές απαντήσεις κάποιων πολιτών ως την ψήφο Ελπίδας του Ελληνικού Λαού και εντολή για τολμηρές αποφάσεις!

Από που κι ως που μωρέ,ακόμα κι αν δεχθούμε ως ειλικρινείς τις τηλεφωνικές απαντήσεις 2-3 ή και 10 χιλιάδων πολιτών,μια δημοσκόπηση μπορεί να υποκαταστήσει τις εκλογές;

Εκτός κι αν αντιληφθήκατε πως έφτασε ο καιρός που το σύνθημα των τοίχων "αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει!" δεν ισχύει πια και γι' αυτό κάνετε τα πάντα για να καταργήσετε το μοναδικό όπλο του λαού.

Χαρακτηριστικό και των τριών δημοσκοπήσεων είναι  ότι οι θετικές απαντήσεις στην ερμαφρόδιτη κυβέρνηση Παπαδήμου κινούνται γύρω από το άθροισμα (77,4%) των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ (43,92%) και της ΝΔ (33,48%) στις εθνικές εκλογές του 2009!Απορίας άξιον γιατί δεν προσέθεσαν και τα ποσοστά του ΛΑ.ΟΣ.(5,63),ώστε το άθροισμα να ξεπεράσει κατά πολύ και τα ποσοστά του δημοψηφίσματος του Παπαδόπουλου (78,43%)!

Διάβαστε αναλυτικά για τις σημερινές δημοσκοπήσεις στο vasilikanews.blogspot.com/

Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται από σημερινές εφημερίδες, επιχειρούν να διαπιστώσουν τη γνώμη των πολιτών για την επιλογή του τραπεζίτη ως νέου Πρωθυπουργού και για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του κινήματος των αγανακτισμένων, του δεν πληρώνω κλπ, οι αντιδράσεις στην δημόσια παρουσία πολιτικών, όπως αυτές που ακύρωσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσ/νίκη, οι δημοσιεύσεις του ασύντακτου τύπου (μη επαγγελματικού), των bloggers, το κάλεσμα αγωνιστών (τύπου Γλέζου) σε αντίσταση και η καθημερινή νωθρότητα στα πρόσωπα όλων δεν τους επαρκεί για να διαπιστώσουν τη γνώμη του κόσμου.
Οι δημοσκόποι θεωρούν ότι η αντίδραση αυτή μηδενίστηκε …

… μηδενίστηκε με το διορισμό ερήμην του λαού, νέου πρωθυπουργού και αφού τηλεφώνησαν σε κάποιους διαπίστωσαν εκ του ασφαλούς (δεν θα τους τιμωρήσει και κανείς για τυχόν λάθος) ότι:
Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ.

Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19 Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση.
Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πω θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για την «Realnews», 56,6% σύμφωνα με το ΒΗΜΑ και 54,1% εκτιμούν οι ερωτηθέντες στην έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ.

Το 63,4% σύμφωνα με την δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως σωστά δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 34,4% πιστεύει πως η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές.
Επειδή η οικονομική και ψυχολογική μας κατάσταση και το αίσθημα Εθνικής μας αξιοπρέπειας, Δικαίου και Δημοκρατίας έχουν πειραχθεί έντονα αρνητικά, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αξιόπιστες αυτές τις δημοσκοπήσεις.

Στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι ο Λαός δεν ήθελε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου με την πολιτική του.
Οι πρωθυπουργοί δεν διορίζονται, εκλέγονται.
Έχει φροντίσει για αυτό το σύστημα με τη λεγόμενη «αυτοδυναμία», την αυτοδυναμία που αφαίρεσε με εργαλείο την 6η δόση και όχι με προσφυγή σε εκλογές.
http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: