Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Φωτο και βίντεο με τα γκολ)


Η μάχη της 4ης θέσης έγινε σήμερα το μεσημέρι στο ηλιόλουστο Αγρίνιο,όπου ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης,στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι δύο καλύτερες επαρχιακές ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους,παρουσιάζοντας εξαιρετικό θέαμα και διεκδικώντας στα ίσια και χωρίς σκοπιμότητες τους τρεις βαθμούς της νίκης για ένα καλό πλασάρισμα στις προνομιούχες θέσεις των play off.

Καλύτερος και πιο εύστοχος ο Παναιτωλικός,με ηγέτη και πάλι τον Μαρτίνες πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0

Στο πρώτο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε και την πρώτη του ευκαιρία,όταν από κόρνερ του Μαρτίνες και το γυριστό σουτ του Κάπελ η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Αναγνωριστικό παιχνίδι στη συνέχεια ώσπου...

Στο 10' ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε με γυριστό σουτ του Μπαράλες,που έδιωξε σε κόρνερ ο Μαλεζάς.

Νέο σουτ του Ιγκλέσιας στο 12' μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Στεφανάκος.

Ο Αστέρας φάνηκε να κερδίζει το κέντρο,όπου ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ,που όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη...

Aπό την άλλη πλευρά μόνος του ο Μαρτίνες πάλευε να οργανώσει την ομάδα του και να περάσει μπαλιές στην επίθεση...

Κι ενώ ο Αστέρας διατηρούσε ελαφρά υπεροχή,ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 25':Ο Μαρτίνες με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Βιγιαφάνες, που πλάσαρε ψύχραιμα με το δεξί τον Κοσίτσκι κι έγραψε το 1-0!(δείτε το εδώ)

Στο 28’ ο Παναιτωλικός είχε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του σε μια μαγική φάση:ο Μπεχαράνο τροφοδότησε με τακουνάκι τον Βιγιαφάνιες, που βγήκε τετ-α-τετ από πλάγια, αλλά σούταρε πάνω στον Κοσίτσκι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μαρτίνες κοντραρίστηκε.

Και νέα θεαματική εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Παναιτωλικού στο 37' με τον Βιγιαφάνες να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και να σφυρίζεται λάθος ως οφσάιντ από τον διαιτητή,που λίγο πριν χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Ιγκλέσιας!

Στο 41' ο Μαρτίνες φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση,που μάλλον δεν υπήρξε...

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου με μιά φάση,όπου ο τερματοφύλακας Κοσίτσκι έδειξε τη μεγάλη του κλάση:Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μαρτίνες κι αυτός πετάχτηκε στη γωνία του κι έδιωξε με το ανάποδο χέρι.

Με μία αλλαγή και πολύ δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας,ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο σέντερ μπακ του Παναιτωλικού είχαν ήδη κίτρινες κάρτες από το πρώτο μέρος.

Γρήγορα συνήλθε ο Παναιτωλικός,που πέρασε στην αντεπίθεση και το παιχνίδι πήρε και πάλι ένα γρήγορο ρυθμό.

Στο 48' μία τρομερή ενέργεια του Μαρτίνες από αριστερά,που απόφυγε τον Μάσα, αλλά η σέντρα του αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Στο 56' νέα πολιορκία στην περιοχή του Αστέρα και διπλή απίστευτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Αρχικά το σουτ του Κάπελ από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε και στην συνέχεια το σουτ του Γοδόι το απέκρουσε δύσκολα ο Κοσίτσκι.


ΣΤΟ 63' ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!:Από λάθος αμυντικού έκλεψε ο Βιγιαφάνιες και τροφοδότησε τον Μαρτίνες, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουρμπέλη.Πέναλτι και κίτρινη για τον παίκτη του Αστέρα.Το εκτέλεσε στο 64' ο Αλβες κι έγραψε το 2-0.(δείτε το εδώ)

Μετά και το δεύτερο γκολ ο Αστέρας πελάγωσε,ειδικά στην άμυνα κι ο Παναιτωλικός που είχε την κατοχή της μπάλας δημιούργησε ευκαρίες για ένα ακόμα γκολ.

Στο 69' νέα ευκαιρία μετά από κόρνερ, ο Μαρτίνες βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ του έδιωξε ο Κοσίτσκι!

Μετά το 75' έδειξε να συνέρχεται η ομάδα της Τρίπολης...

Στο 81' σουτ του Μπεχαράνο κοντραρίστηκε κι έφυγε κόρνερ.

Στο 85' από θέση τετ τα τετ ο Κάπελ δεν κατάφερε να σκοράρει...

Μια ακόμα μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό που τον έφερε συγκάτοικο του Αστέρα στην 4η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς!

* Οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο με μπλούζες που έγραφαν μηνύματα κατά του παιδικού καρκίνου
* Επειδή και οι δύο φοράνε κίτρινα και μπλε ο Αστέρας έπαιξε με κόκκινες φανέλες κι άσπρα σορτσάκια
* Το ματς παρακολούθησε και ο βοηθός του νέου ομοσπονδιακού Σέρχιο Μαρκαριάν, Νίκος Κωστένογλου
* Μετά από καιρό ο Μορένο στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού
* Εξαιρετικός ο Κουτρομάνος για πρώτη φορά στη θέση του αμυντικού χαφ
* Περίεργη η συμπεριφορά του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη,που φόρτωνε κάρτες τους παίκτες του Παναιτωλικού και χαρίζονταν στους παίκτες του Αστέρα,ενώ ελέγχεται και για τη φάση που σφύριξε οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο
* Εδειξε συνολικά 12 κίτρινες κάρτες,ενώ απέφυγε να δείξει κόκκινες σε Ιγκλέσιας και Κουρμπέλη

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Άλβες(78' Μορένο), Κάπελ(88' Μύγας), Μαλεζάς, Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες(90' Θεοδωρίδης), Ετζενγκέλε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Μουνάφο, Μάσα(81' Πάρα), Μπαράλες, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης(66' Φερνάντες), Λούι, Γκόιαν, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας(46' Μπαντιμπανγκά).

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: