Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0 στους Ζωσιμάδες (φωτο)


Ντέρμπι από τα παλιά σήμερα το μεσημέρι στα Γιάννενα στη σκιά της τραγικής ανακάλυψης του πτώματος του αγνοούμενου για 40 ημέρες φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός,όπως στη δεκαετία του '70 που δέσποζαν και οι δύο στη Β' Εθνική κι έκαναν και τα πρώτα τους βήματα στη μεγάλη κατηγορία.

Ο μεν Παναιτωλικός ήθελε πάση θυσία να κρατήσει το προβάδισμα στην 5η θέση της βαθμολογίας,ο δε γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα να τον υπερκεράσει έστω και κατά ένα βαθμό!

Μετά από 93' αγώνα δεν άλλαξε τίποτα,αφού έμειναν στο 0-0,παρά τις πολλές ευκαιρίες για γκολ που είχαν και οι δύο...

Διεξήχθη ένα πολύ καλό και καθαρό παιχνίδι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και κατά διαστήματα στο δεύτερο,που δυστυχώς το απήλαυσαν ελάχιστοι μέσα στο γήπεδο και κάποιοι από τις γειτονικές ταράτσες,αφού έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων στη Λεωφορό και το ΟΑΚΑ και την απόφαση του υπουργού να τιμωρήσει όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους της χώρας!

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Παναιτωλικός,που στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Πρώτη καλή στιγμή στο 7',όταν ο Μορένο έκανε προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Βελλίδης εξ επαφής έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 10':Σουτ του Μαρτίνεζ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 16' και πάλι ο Μορένο με προβολή βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ....

Ο Παναιτωλικός συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και πολύ καλή ανάπτυξη,σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν είχε ούτε μία φάση στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Πρώτη τελική προσπάθεια για τον ΠΑΣ στο 27',όταν ο Τσάβεζ σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής,αλλά ο Μπρακάλι μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.

Στο 32' δυνατό σουτ του Φωτάκη και πάλι ο Βελλίδης αποκρούει σε κόρνερ

Πανικός στην μικρή περιοχή του ΠΑΣ στο δίλεπτο 34'-36':Ο Μανιάς έδιωξε σε κόρνερ, τελευταία στιγμή προ του Ετζενγκέλε και στην εκτέλεση μετά από ωραία τρίπλα ο Μαρτίνεζ σούταρε και ο Βελλίδης έδιωξε πάλι σε κόρνερ...

Και στο 37' ήταν η σειρά του ΠΑΣ:Ωραία κάθετη μπαλιά του Τσάβεζ, ο Ίλιτς έβαλε πλάτη τον Κούσα αλλά αστόχησε  απέναντι από τον Μπρακάλι στη μεαγαλύτερη ίσως ευκαιρία του ΠΑΣ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό να έχει 8 τελικές προσπάθειες,έναντι μόλις 2 του ΠΑΣ,αλλά η μπάλα στο πλεκτό δεν μπήκε....

Χωρίς αλλαγές,αλλά και χωρίς φάσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες...,καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις φάσεις του πρώτου,κυρίως από πλευράς Παναιτωλικού....

Παιχνίδι κέντρου,υποτονικό χωρίς πάθος και με απανωτά λάθη εκατέρωθεν,λες και περιμένουν το σφύριγμα της λήξης ευχαριστημένοι άπαντες από το 0-0!

Στο 68' η πρώτη φάση από τον Τσάβες που κέρδισε κόρνερ.... και την ίδια ώρα να φεύγει λόγω τραυματισμού στο δεξιό γόνατο ο Μαρτίνες...,ενώ ο αγώνας ξαναζωντανεύει.

Ξανά στο 70' εκπληκτική φάση στα καρέ του Παναιτωλικού με το ανάποδο ψαλίδι του Κοροβέση να φεύγει άουτ.

Ο ΠΑΣ πολιορκεί την εστία του Μπρακάλι χωρίς αποτέλεσμα και ο Παναιτωλικός αμύνεται δυνατά κι όταν βρίσκει την ευκαιρία εξαπολύει φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Στο 79' η καλύτερη προσπάθεια για γκολ με τον Ίλιτς να σουτάρει δυνατά και τον Μπρακάλι να μπλοκάρει στη γωνία του.

Στο 81' χτύπησε κι αποχώρησε ο πολύ καλός Τσάβες....

Στο 86' σε κόντρα Κοροβέση-Εντζεκέλε οι Γιαννιώτες ζήτησαν πέναλτι,που δεν ήταν... με τον Κοροβέση να κερδίζει κάρτα για θέατρο!

Στο 88' σέντρα σουτ του Σκαραμοτσίνο,όμως ο Βελλίδης είναι εκεί και διώχνει σε κόρνερ....

Φτωχό το 0-0 με τόσες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν,αλλά δίκαιο αφού και οι δύο θα μπορούσαν να σκοράρουν....



* Και σήμερα ήρωας ο Βελίδης κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ
* Ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα Θέμης Τζημόπουλος κλήθηκε στην Εθνική της... Νέας Ζηλανδίας!
Επανεμφάνιση του Μορένο μετά από μήνες...
* 0-0 είχαν έρθει και στο Αγρίνιο στον πρώτο γύρο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς(87' Ακόστα), Ναδάλες, Τσάβεζ(81' Γιάκος), Χαρίσης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λαζάρ(56' Κουτρομάνος), Φωτάκης(83' Ρουσκογιέδα), Κάπελ, Μαρτίνεζ(68' Θεοδωρίδης), Μορένο.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: