Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Kατάληψη φοιτητών στο Επιμελητήριο - Ακύρωσαν την ομιλία της Ράνιας Αντωνοπούλου (φωτο & βίντεο)


Σκηνικό έντασης με δεκάδες φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι σε εξέλιξη από τις 7:15 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας όπου βρίσκεται η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ράνια Αντωνοπούλου για να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα».

Τελικά η ομιλία ακυρώθηκε και οι φοιτητές κάνουν πορεία στην πόλη...




Οι φοιτητές με πανό και συνθήματα για τα αιτήματα τους κάνουν κατάληψη στην  αίθουσα διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή της  εκδήλωσης. Η υπουργός μάλιστα βρίσκεται αποκλεισμένη στο γραφείο της διοίκησης του Επιμελητηρίου στο οποίο βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη με διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία πάντως αιφνιδιάστηκε από την κίνηση των φοιτητών.

Οι φοιτητές εξάλλου ήρθαν σε έντονες αντιπαραθέσεις με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  που τους αποδοκίμασαν αλλά και με την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου που τους χαρακτήρισε ως χρυσαυγίτες.

Νεώτερη ενημέρωση 20.00 : Οι φοιτητές έχουν έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολλά από τα οποία πλέον αποχωρούν από την αίθουσα. Επίσης συνομιλούν με τους βουλευτές Γ.Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου. Η αναπληρώτρια υπουργός παραμένει στο γραφείο της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Στο Επιμελητήριο είναι και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Φ. Τσόλκας.

Οι φοιτητές ζητούν δεσμεύσεις για τα αιτήματα όπως να σταματήσει η υποβάθμιση των τμημάτων, στέγαση και σίτιση. «Λεφτά στην παιδεία και όχι στις τράπεζες»  και «Καμία ανοχή στην υποβάθμιση των τμημάτων» αναφέρουν τα πανό.   Οι φοιτητές του  ΔΠΦΠ  ζητούν και τη μετονομασία σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα για όλα τα Τμήματα.

Οι φοιτητές λίγο  πριν τις 9 μ.μ. και αφού ουσιαστικά ακύρωσαν την εκδήλωση, προχώρησαν σε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου.
koi-foitites-epimel12
koi-foitites-epimel3
koi-foitites-epimel4
koi-foitites-epimel5
koi-foitites-epimel6
koi-foitites-epimel7
koi-foitites-epimel8
koi-foitites-epimel9
koi-foitites-epimel10
koi-foitites-epimel11
koi-foitites-epimel13
koi-foitites-epimel14
koi-foitites-epimel15
koi-foitites-epimel16
koi-foitites-epimel17
koi-foitites-epimel18

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: