Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σφακιανάκης από την Πάτρα: Πως να προστατέψετε τα παιδιά από το ίντερνετ


Επρόκειτο για ένα σεμινάριο που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Εγκλημα», με κεντρικό
ομιλητή το νυν επικεφαλής του οργανισμού CSI Institute και γνωστό για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε κατά την θητεία του, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Το γεγονός ότι το σεμινάριο παρακολούθησαν ακόμα και οικογένειες με παιδιά, δείχνει την μεγάλη ευαισθησία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μιας κοινωνίας, η οποία όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, θεωρείται η πλέον αναλφάβητη ηλεκτρονικά σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι το 70% των Ελλήνων και το 96% της νεολαίας «σερφάρουν» καθημερινά.

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ
Ο κ. Σφακιανάκης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι το ίντερνετ σε ποσοστό 98% είναι καλό και μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσεων και πλούσιων εμπειριών. Ομως εάν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, τότε ο καθένας μας και ειδικά τα παιδιά, μπορούν να «πέσουν στα απόνερα» του 2% που είναι η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου. «Ολη μας τη ζωή την έχουμε κρεμάσει στο διαδίκτυο. Ομως, η χρήση του διαδικτύου απαιτεί όρια και κανόνες»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Διαβάστε αναλυτικά στην "Πελοπόννησο" που κυκλοφορεί σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: