Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησε από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας


Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ στο αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα να ξεκινήσουν το συντομότερο οι καταγραφές των ζημιών, που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες της Δυτικής
Αχαΐας και της Π.Ε Ηλείας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής.

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν ήδη τις αυτοψίες, όπως ζήτησε το πρωϊ της Δευτέρας, ο κ. Κατσιφάρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Καταστροφές έχουν αναφερθεί σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπως Λάππα, Καγκάδι, Απιδεώνα, Πετροχώρι καθώς επίσης και σε Νέα Μανωλάδα, Βάρδα και γενικότερα στη Βόρεια Ηλεία.

Παράλληλα στο πλευρό των παραγωγών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΔΕ Σάκης Μαυρόγιαννης και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας. Από κοινού παρέχουν κάθε μορφής ενημέρωση και υποστήριξη στους πληγέντες.

Από τις μέχρι σήμερα αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές που έχουν πραγματοποιήσει οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες φράουλας, πατάτας, οπωροκηπευτικών, ενώ καταστροφές έχουν ακόμη υποστεί αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Ο Περιφερειάρχης, ενημερώνεται διαρκώς για τις περιοχές που επλήγησαν, αλλά και την πορεία της καταγραφής των ζημιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: