Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία 4 - 2 την Κροατία (φωτο & βίντεο)


Η αυλαία του Μουντιάλ 2018 έπεσε απόψε στο κατάμεστο “Λουζνίκι” της Μόσχας(78.00 κόσμος) με τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στο φαβορί Γαλλία και στο αουτσάιντερ που ήταν η Κροατία.


Η Γαλλία και η Κροατία διεκδίκησαν με πείσμα για 90 λεπτά το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο,αφού οι μεν Γάλλοι το ήθελαν για δεύτερη φορά μετά το 1998,ενώ οι Κροάτες έπαιζαν για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ.

Ενας τελικός που τα είχε όλα και κυρίως 6 γκολ,αυτογκολ,πέναλτι και εισβολή φιλάθλων!

Τελικά μετά από ένα πολύ καλό ματς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας κατέκτησαν οι  Γάλλοι που νίκησαν 4 -2 τους Κροάτες,που πάλεψαν όσο είχαν δυνάμεις,αλλά μετά το 55' κατέρρευσαν!

Οι Κροάτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατασκήνωσαν στην περιοχή των Γάλλων,οι οποίοι όμως χάρις στον Γκριεζμάν προηγήθηκαν στο σκορ κι ας μην είχαν πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Ηταν το 19' ο  Γκριεζμάν  εκτέλεσε φάουλ, ο Μάντζουκιτς πήδηξε ψηλά, αλλά αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στην εστία του Σούμπασιτς 1-0.
Η Κροατία δεν το έβαλε κάτω και στο 28' μ' ένα φοβερό σουτ του Πέρισιτς με το αριστερό,λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή,ισοφάρισε το σκορ 1-1.
Πέρασαν μόλις 7 λεπτά και η Γαλλία κέρδισε πέναλτι (αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR)και ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ με τον Γκριεζμάν 2-1.
Και πάλι οι Κροάτες δεν το έβαλαν,βγήκαν μπροστά και απείλησαν τη Γαλλία αρκετές φορές με το ημίχρονο να τελειώνει 2-1 υπέρ των Γάλλων. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με τους Κροάτες να μπαίνουν και πάλι πολύ δυνατά προσπαθώντας να ισοφαρίσουν.

Πολύ δυνατό και γρήγορο παιχνίδι εκατέρωθεν,πολλές φάσεις και σκληρά μαρκαρίσμα,με τους Γάλλους να κάνουν αρκετά λάθη και τους Κροάτες να παλεύουν σαν λιοντάρια για την ανατροπή...

Στο 53' υπήρξε εισβολή 4 ατόμων στον αγωνιστικό χώρο,χωρίς παρατράγουδα!
Κι ενώ οι Κροάτες ήταν πιο επιθετικοί οι Γάλλοι κατάφεραν να σκοράρουν για τρίτη φορά!

Στο 59' έγινε το 3-1:Η κάθετη μπαλιά βγήκε στα δεξιά στον Εμπαπέ, που δεν βρήκε αντίσταση από την αντίπαλη άμυνα, έδωσε πάσα στον Γκριεζμάν που την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Πογκμπά. ο μέσος της Γιουνάιτεντ σούταρε πάνω στα σώματα την πρώτη φορά, αλλά τη δεύτερη έπιασε πανέμορφο πλασέ και νίκησε τον Γιορίς για το 3-1
Και ξανά στο 65' γκολ για τη Γαλλία, 4-1 με σουτ του Εμπαπέ εκτός περιοχής,που έγινε ο νεαρότερος σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ.
Οι δύο ομάδες χαλάρωσαν αφού φάνηκε πως τα πάντα είχαν κριθεί και στο 69' ήρθε ένα γκολ για την Κροατία αυτή τη φορά.Η μπάλα γύρισε στον Γιορίς, που δεν έκανε καλό κοντρόλ, στη συνέχεια πήγε να ξεπεράσει τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Κροάτης επιθετικός έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γαλλίας και 4-2.

Οι Κροάτες πάλεψαν ηρωικά και σήμερα,όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και τους αξίζουν συγχαρητήρια.Κουρασμένοι από τις τρεις συνεχόμενες παρατάσεις λογικό ήταν να καταρρεύσουν μετά το 55',χωρίς όμως να παραδώσουν τα όπλα!

Γκριεζμάν,ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης όχι μόνο του τελικού,αλλά ολόκληρου του Μουντιάλ 2018

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ(55' Ενζονζί), Πογκμπά, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί(73' Τολισό), Ζιρού(81' Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς(82' Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς(71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: