Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Φονικές φωτιές Αττικής: Το Αγρίνιο φωνάζει «παρών» (φωτο)

Εντυπωσιακή και συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών για ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες

Εντυπωσιακή, συγκινητική και άμεση είναι η ανταπόκριση των Αγρινιωτών και γενικότερα των Αιτωλοακαρνάνων, στην έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής! 

Από την Τρίτη, οι ανακοινώσεις φορέων για συγκέντρωση ξηράς τροφής, φαρμάκων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης μονοπωλούν και η έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 
Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αγρινίου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο «μπαίνουν μπροστά» και συγκεντρώνουν φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα κλπ καθημερινά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου (οδός Βλαχοπούλου 13 – 26413 60300). Η συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις 08.00 έως και τις 14.00 μέχρι και την Παρασκευή.


kalantzis-kostas
Ο Κωνσταντίνος Καλαντζής

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο τόνισε: «το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας στην Αττική είναι μεγάλο. Η ελληνική κοινωνία δείχνει πως μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοιες καταστάσεις. Οι εικόνες που βλέπουμε στις τηλεοράσεις παραπέμπουν σε πόλεμο και σε προσφυγιά. Μακάρι τα χειρότερα να ήταν μέχρι εδώ. 
Η τοπική κοινωνία αποδεικνύει πως έχει πολύ καλά στοιχεία. Σύλλογοι αθλητικοί, πολιτιστικοί από την περιοχή απεύθυναν κάλεσμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης στα μέλη τους για τους συνανθρώπους μας στην Αττική και συγκεντρώνουν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Τα θετικά αυτά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας δεν καταστρέφονται ούτε καλύπτονται από πολιτικές διαμάχες».
Στο ίδιο μήκος κύματος χθες, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία. Το αίμα που συγκεντρώθηκε από την εντυπωσιακή προσέλευση των Αγρινιωτών θα διατεθεί σε όσους από τους πληγέντες διεκομίσθησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και έχουν ανάγκη.


dimitsis-papanikolaou
Ο Δημήτρης Παπανικολάου

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Παπανικολάου σημείωσε: «την αιμοδοσία αυτή αποφασίσαμε να την αφιερώσουμε στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στις περιοχές της Αττικής. Αυτές τις δύσκολες ώρες ας δείξουμε την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και η αιμοδοσία είναι ένας από τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε».
«Με  δέος και τρόμο παρακολουθούμε την τεράστια καταστροφή που έχει πλήξει  την χώρα μας και το δράμα των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών – Δωρητών Οργάνων Σώματος, που εδρεύει στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος καλεί σε αιμοδοσία την Παρασκευή στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο:
«Εκφράζουμε  τα θερμά  μας  συλλυπητήρια σε  όσους  έχουν  χάσει  προσφιλή  πρόσωπα και ευχόμαστε  να έχουν την δύναμη να ανταπεξέλθουν στα τεράστια  προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από  την πλευρά  μας  σαν  Σύλλογος  Εθελοντών  Αιμοδοτών θα  διαθέσουμε  το σύνολο  των  μονάδων  αίματος που θα συγκεντρωθούν στην  προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία  στις 27 Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:30 πμ – 2:30 μμ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου πρώην Τράπεζα Ελλάδος για τις  ανάγκες  των πληγέντων από  αυτή την καταστροφή» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
proionta-attiki1
proionta-attiki2
aimodosia (9)
aimodosia (2)
proionta-attki4
aimodosia (4)
proionta-attiki5
aimodosia (8)
proionta-attiki5
proionta-attiki6
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: