Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δημήτρης Τραπεζιώτης: ΟΜΟΛΟΓΙΑ Παπαναστασίου ότι στη θητεία του ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΡΓΟ

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου 
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε γνωστό τοπικό ιστότοπο στις 02/07/2018, ο Δήμαρχος Αγρινίου ΟΜΟΛΟΓΕΊ ότι στη θητεία του δεν υπάρχει έργο και έτσι επιβεβαιώνει πλήρως τον ισχυρισμό μας, που είναι άλλωστε κοινός τόπος, κοινή παραδοχή, κοινή διαπίστωση, ορατό από όλους τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου ότι το έργο του είναι ανύπαρκτο!

Δηλώνει λοιπόν στη συνέντευξή του αυτή ότι: «…. Το πρόγραμμά μας στο Δήμο Αγρινίου έχει ορίζοντα και προοπτική δύο θητειών ……. Η πρώτη θητεία μας είναι περίοδος σχεδιασμού… .» Μα ούτε σχεδιασμός υπάρχει, τουλάχιστον εγγεγραμμένος ως ώριμη πρόταση έργου.

Όταν ο Παπαναστασίου το 2014 έθετε στην κρίση των πολιτών του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου το Πρόγραμμά του το οποίο μάλιστα ονόμαζε και «συμβόλαιο τιμής», η πλειοψηφία των πολιτών του Αγρινίου τον ψήφισε και του έδωσε την εντολή και αυτός ανέλαβε την αντίστοιχη υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του υλοποιώντας το έργο που αναφέρει σ’ αυτό και όχι να κάνει σχέδια επί χάρτου την πρώτη πενταετία και να τα υλοποιήσει τη δεύτερη τετραετία. Δεν του έδωσαν εντολή οι δημότες για δεύτερη θητεία.

Ευρισκόμενος λοιπόν σε αδιέξοδο διότι με δική του ευθύνη και ολοσχερή ανικανότητα δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστο τα έργα και τις δράσεις που υποσχέθηκε με το προεκλογικό του πρόγραμμα, επινόησε όψιμα το επιχείρημα ότι δήθεν το πρόγραμμά του για τον Δήμο έχει ορίζοντα και προοπτική δύο θητειών, πλην όμως τούτο δεν το γνωστοποίησε στους δημότες του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου όταν ζητούσε την ψήφο τους. Έτσι λοιπόν και με αυτήν την έννοια τους παραπλάνησε.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες απέναντι σε αυτήν την ανικανότητα και δολιότητα (ίσως και κουτοπονηριά;;) του Δημάρχου θα δώσουν τη δέουσα απάντηση.

Το επιχείρημα του κ. Παπαναστασίου ότι δεν έχει πόρους σε αντίθεση με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είναι έωλο και αβάσιμο, αρκεί να θυμίσουμε:
  • Την ενίσχυση επί θητείας του κατά 5% των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με τη μείωση των πόρων κατά 60% που έγινε την περίοδο 2010-2014 κατ’ επιταγή των πολιτικών των Μνημονίων
  • Τα 30 εκατομμύρια, όταν το ποσό αυτό ήταν μηδενικό, προς τις Περιφέρειες.
  • Τα 127 εκατομμύρια που δόθηκαν στη θητεία του ως επιχορήγηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων από δικαστικές αποφάσεις μέσω του Προγράμματος Α.Κ.Σ.Ι.Α.
  • Την ενεργοποίηση του Προγράμματος των 326 εκατομμυρίων για τις ληξιπρόθεσμες δαπάνες.
  • Τα ποσά που δόθηκαν από το ΕΣΠΑ, τις Περιφέρειες και τα Υπουργεία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Την κοινωφελή εργασία με ότι αυτό σημαίνει σε εξοικονόμηση δαπανών και προσφορά εργασίας για την Αυτοδιοίκηση.
  • Τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ τα οποία αθροιστικά ενισχύουν την Αυτοδιοίκηση για το 2018 με 740 εκατομμύρια.
  • Τα 168 εκατομμύρια που δόθηκαν μόνο το 2017 μέσω των Voucher για τους παιδικούς σταθμούς.
  • Τα ποσά που δόθηκαν για τη σχολική στέγη, τη διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.
  • Τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, που δόθηκαν στη θητεία του, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τις οποίες δυστυχώς ο κ. Παπαναστασίου έχασε σε βάρος των συμφερόντων και τις προοπτικής του Δήμου Αγρινίου.
Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕ ΔΡΑΣΗ»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου στο agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: