Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Πάτρα: Συνελήφθη και ομολόγησε o δολοφόνος της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ενεχυροδανειστής

"Μέσα σε μια ώρα έκλεψε, σκότωσε, πούλησε και έφυγε", αυτές είναι οι κινήσεις του 26χρονου δράστης της ληστείας μετά φόνου της 88χρονης Πατρινής Φούλας Παπανδρέου, δήλωσε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών
Απόστολος Μαρτζάκλης, κατά την σημερινή επίσημη ενημέρωση για το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για 26χρονο Ρομά από την Ηλεία που διαμένει στην Αθήνα ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του. Συνελήφθη στις 23 Ιουλίου στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Πλατεία Όλγας), αφού μετά το έγκλημα δεν δίστασε να επισκεφθεί και πάλι την Πάτρα, καθώς ο δολοφόνος πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ενεχυροδανειστής στην Πάτρα, καθώς αγόρασε από τον 26χρονο τη χρυσή βέρα της άτυχης 88χρονης και δυο χρυσά βραχιόλια. Δεν έχει συλληφθεί λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου.

ΤΟΝ "ΕΔΩΣΕ" ΤΟ DNA

Τo δείγμα γενετικού υλικού που συνέλεξαν οι άνδρες της ασφάλειας Πατρών, οδήγησε στην τυπική διαδικασία της ταυτοποίησης του δράστη. Η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών κατά την προσαγωγή υπόπτων έλαβε DNA, απ' όλους. Η ανάλυση των δειγμάτων "έδειξε" τον 26χρονο - ανάμεσα σε 300 άτομα - που έχει "παρελθόν" και χαρακτηρίζεται από τις αρχές, ως σεσημασμένος.

Η ληστεία ήταν το κίνητρου του 26χρονου σύμφωνα με τον κ. Μαρτζάκλη ήταν η ληστεία, "¨Ηταν ψύχραιμος και ήξερε τι έκανε. Πρόκειται για έναν έξυπνο δράστη, ήρθε λήστεψε και έφυγε", υπογράμμισε.

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΕ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΙΧΝΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Η άτυχη 88χρονη Φούλα Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό άνοιξε η ίδια εν αγνοία της στο δολοφονό της. Στο ερώτημα γιατί δεν έλεγξε πριν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος της, η εκτίμηση των Αστυνομικών είναι πως, ίσως πίστεψε πως επρόκειτο για τον υπάλληλο του σουπερ μαρκετ, καθώς λίγη ώρα νώριτερα είχε κάνει κάποιες αγορές, που επρόκειτο να της παραδοθουν στο σπίτι της.

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟ

Μπαίνοντας στο σπίτι της ηλικιωμένης ο δράστης, δεν έδειξε κανένα έλεος. Την βρήκε στο χολ, την τραυμάτισε σοβαρά και την στραγγάλισε. Στη συνέχεια με την γυναίκα να κείτενται νεκρή, ο 26χρονος, άρχισε να ψάχνει τους χώρους του διαμερίσματος. Έφυγε αφού πήρε από το άψυχο σώμα της γυναίκας τη χρυσή βέρα και δυο χρυσά βραχιόλια! Στη συνέχεια επισκέφθηκε ενεχυροδανειστήριο και πούλησε το κλοπιμαία.

ΟΙ "ΑΣΑΦΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗ

Η περίεργη συμπεριφορά στις ερωτήσεις των Αστυνομικών και η άρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα κοσμήματα, που όπως αποδείχθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του, υποψίασε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για πιθανή συμμετοχή του ενεχυροδανειστή στο στυγερό έγκλημα. Μάλιστα στην ερώτηση έαν διαθέτει το κατάστημα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η απάντηση του ήταν "πως δεν λειτουργεί"! Από τις έρευνες τελικά διαπιστώθηκε πως είχε αγοράσει τα κλοπιμαία από τον 26χρονο, αμέσως μετά ληστεία μετά φόνου, στο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Γούναρη.
http://tempo24.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: