Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Απούσα η Τροχαία από τα χωριά του Αγρινίου!


- Σοβαρά τροχαία ατυχήματα κοντά στο Αγρίνιο
- Αύξηση των περιπολιών ζητούν κάτοικοι του Καινουρίου και του Παναιτωλίου

Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 48 ωρών σε Καινούριο και Παναιτώλιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους κατοίκους των συγκεκριμένων να ζητούν αστυνόμευση από την Τροχαία Αγρινίου. 

Ενδεικτικά, πως το Καινούριο είναι το πρώτο χωριό στην Αιτωλοακαρνανία και ίσως σε όλη την Δυτική Ελλάδα, στο οποίο θρηνούμε τα περισσότερα θύματα από τροχαία δυστυχήματα. Την τελευταία δεκαετία η «μαύρη» λίστα περιλαμβάνει 27 νεκρούς και τουλάχιστον 80 τραυματίες.

Μάλιστα τον Αύγουστο του 2016, μετά από θανατηφόρο τροχαίο, με παράσυρση 55χρονου από ΙΧ, οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι με μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων, ζητώντας με τον τρόπο αυτό αύξηση των περιπολιών από την Τροχαία Αγρινίου.

Και πάλι όμως οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς ένας 50χρονος συγχωριανός τους νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε τροχαίο ατύχημα.

Ο άτυχος δικυκλιστής, υπό συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Αγρινίου, συγκρούστηκε με κλούβα που οδηγούσε γυναίκα ενώ κινούνταν στην κατεύθυνση προς Αγρίνιο, όπως και το όχημα που οδηγούσε η γυναίκα, ενώ ο δικυκλιστής από το Καινούριο φέρει και κάταγμα στο πόδι.


Την περασμένη Δευτέρα, στον κεντρικό δρόμο του Παναιτωλίου, σημειώθηκε έτερο σοβαρό τροχαίο μεταξύ Ι.Χ. και δικύκλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 18χρονου δικυκλιστή στο κεφάλι. Ο νεαρός νοσηλεύεται –ευτυχώς- εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στα χωριά τους, καθώς μέχρι στιγμής, όπως καταγγέλλουν στη «Σ», η Τροχαία είναι απούσα. «Διενεργούν μπλόκα μόνο στην είσοδο του χωριού. Από κει και πέρα απλά μια διέλευση και φεύγουν. Δεν ξέρουμε αν δεν επαρκούν τα άτομα στη συγκεκριμένη υπηρεσία της Αστυνομίας, αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του Παναιτωλίου Λουκάς Ντζούρβας τόνισε στη «Σ»: «Κατά διαστήματα εμφανίζεται η Τροχαία. Περνάει μια βόλτα. Υπάρχει συχνά μπλόκο στην είσοδο του χωριού, κοντά στην Ερμίτσα. Δεν γνωρίζω την δύναμη της Τροχαίας, αν δηλαδή μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς γιατί τα χωριά είναι μεγάλα. Η αστυνόμευση στο κέντρο του χωριού δεν είναι αυτή που πρέπει. Σημειώνονται διαρκώς τροχαία γίνονται στο κέντρο του χωριού. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα».


Ο Λουκάς Ντζούρβας

Ο Πρόεδρος του Καινουρίου Κωνσταντίνος Ευθυμίου αναφέρει: «Η Τροχαία θα μπορούσε να κάνει κάτι. Στο κέντρο των χωριών δεν υπάρχει αστυνόμευση και εκεί γίνονται συνήθως τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Καλό θα ήταν να γίνονται έλεγχοι και εντός των χωριών. Θα έλυνε αρκετά προβλήματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».


Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Πάντως ο κ. Ευθυμίου έδωσε και μία άλλη διάσταση: «Το ζήτημα είναι πως οι οδηγοί πρέπει να καταλάβουν το δικό τους καλό, να μεριμνήσουν για την ασφάλειά τους, να τηρούν δηλαδή αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν κράνος».

Όπως και να χει η Τροχαία Αγρινίου θα πρέπει να κάνει πιο εμφανή την παρουσία της στα συγκεκριμένα χωριά και όχι μόνο…

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: