Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διαρρήκτες "έγδυσαν" το Πολυτεχνείο της Πάτρας


Εγδυσαν κυριολεκτικά το Πολυτεχνείο της Πάτρας από υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και οθόνες.
Στόχος διαρρηκτών που επιτίθενται ακόμα και στους φοιτητές, έχει γίνει η Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Τα περιστατικά είναι συχνά και η νέα περίπτωση σύμφωνα με τον Πρύτανη, αφορούσε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Παναγιωτάκης,"άγνωστοι εισέβαλαν στο εργαστήριο ενσύρματης επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, που βρίσκεται στον τρίτο, όροφο, παραβιάζοντας τα εξωτερικά παράθυρα, με αποτέλεσμα να διαρρήξουν εφτά γραφεία".

Η κλοπή, όπως είπε ήταν αρκετά μεγάλη, μιας και σήκωσαν υπολογιστές, οθόνες και σκληρούς δίσκους. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο επιβάλλει τη λήψη μέτρων φύλαξης.

Όπως είπε είχαν ζητηθεί υπάλληλοι για αυτό το έργο, στο πλαίσιο των μετατάξεων υπαλλήλων του ΟΣΕ, χωρίς ωστόσο το αίτημα να ικανοποιηθεί.

Αποτέλεσμα είναι το Πανεπιστήμιο να προσασνατολίζεται στην πρόσληψη ατόμων που θα εποπτεύουν το χώρο, με χρήματα του πανεπιστημίου, που προέρχονται από έρευνες. Εις βάρος της έρευνας λοιπόν θα γίνουν οι όποιες προσλήψεις, μιας και δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη λύση, σύμφωνα με τον Πρύτανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: