Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις μαθητών και τοπικών φορέων για να μην κλείσουν τα σχολεία

Με αφορμή την προετοιμαζόμενη συγχώνευση-κατάργηση Δημοτικών σχολείων,Γυμνασίων και Λυκείων οι μαθητές ξεκινούν κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών.
Σήμερα Παρασκευή το Γυμνάσιο-Λύκειο Φυτειών θα είναι υπό κατάληψη από τους μαθητές που αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του.
Οι μαθητές σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επιτραπεί το κλείσιμο τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου και είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν αυτό.
Στο πλευρό των μαθητών είναι το σύνολο των φορέων της Δημοτικής ενότητας Φυτειών.
Εξ' άλλου σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Αντιρρίου στο ύψος της Συκιάς θα  προβούν επίσης σήμερα το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου της Ματαράγκας και οι φορείς της περιοχής,θέλοντας να τονίσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία προβλέπουν κατάργηση της εν λόγω σχολικής μονάδας.
Το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα συνεδριάσει η επιτροπή παιδείας του Δήμου Αγρινίου για να πάρει αποφάσεις στο σοβαρό θέμα που προκύπτει από τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.
Στην περιοχή μας ετοιμάζονται να καταργήσουν – συγχωνεύσουν δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια.Το γυμνάσιο Καλυβίων να έρθει στο Αγρίνιο. Τα γυμνάσια Κάτω Μακρυνούς, Γαβαλούς, Ματαράγκας να γίνουν ένα, καθώς και τα λύκεια Γαβαλούς, Ματαράγκας. Τα γυμνάσια Καινουρίου και Παναιτωλίου να γίνουν ένα και οι μαθητές να πηγαινοέρχονται συνεχώς.
Θέλουν να καταργήσουν το γυμνάσιο Καμαρούλας, το γενικό λύκειο Παναιτωλίου, το ΕΠΑΛ Καινουρίου, το γυμνάσιο Αγ. Βλασίου και όλοι οι μαθητές να πηγαινοέρχονται καθημερινά σαν εμπορεύματα στο Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: