Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τουλάχιστον 15 λεωφορεία θα φύγουν από την Αιτωλ/νία για το παναγροτικό συλλαλητήριο - Όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί σήμερα


Για την διευκόλυνση των αγροτών που θα συμμετάσχουν στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όλοι οι δρόμοι θα είναι ανοικτοί μιας κι έτσι κι αλλιώς οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, στην μεγάλη πλειοψηφία τους θα μεταβούν στην πρωτεύουσα.

Ετσι και στην Αιτωλοακαρνανία,σήμερα δεν θα υπάρχουν
προβλήματα στην μετακίνηση των οχημάτων, ενώ ειδικά στο Κεφαλόβρυσο, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί μετά τις 10 το πρωί, όταν τα λεωφορεία αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με τους αγρότες θα φύγουν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15 θα είναι τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου και σε αυτά θα επιβαίνουν αγρότες και από τα υπόλοιπα μπλόκα της Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή τον Εύηνο, τον Άγιο Νικόλαο τη Βόνιτσα και τη Ναύπακτο.

Πολλοί θα είναι και οι αγρότες που θα μεταβούν στην Αθήνα με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις οργανωμένες ομάδες, όλοι οι αγρότες από την Ήπειρο, τα Ιόνια, την Αιτωλ/νία και την Πελοπόννησο έχουν δώσει ραντεβού στα Μέγαρα για να φτάσουν συντονισμένα στην Αθήνα.

Πολύ πιθανό είναι και το Σάββατο οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, αφού οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να «κατασκηνώσουν» στο Σύνταγμα, ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί πιθανότατα την Κυριακή.

«Η μητέρα των μαχών»

Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Σ.Ε. του μπλόκου στο Κεφαλόβρυσο, που συνεχίζει ως εξής:

«Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή 12/02

Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.»
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: