Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αθλητές «στάζουν μέλι» για την Τριχωνίδα και τη διοργάνωση «Trichonian Wakeboard» (φωτο)


Σήμερα και αύριο στη Δογρή, στη λίμνη Τριχωνίδα, διοργανώνεται το 7ο Trichonian wakeboard που συμμετέχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Η εν λόγω διοργάνωση, έχει μπει δυναμικά στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, ενώ είναι γνωστή και σε αθλητές του εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την περιοχή μας και την λίμνη για προπόνηση! 


Φέτος, συμμετέχουν αθλητές από τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα, την Πάτμο, Κέρκυρα, τη Χαλκίδα, την Πάρο και όχι μόνο. Οι συγκεκριμένοι αθλητές, από τις περιοχές αυτές και τα αθλητικά σωματεία που προέρχονται, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του αθλήματος στο εξωτερικό, κάτι που αυτομάτως «συστήνει» και την Τριχωνίδα στους αθλητές του εξωτερικού.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αθλητές μιλούν για την ραγδαία αύξηση αναγνωσιμότητας της λίμνης σε πανελλαδικό επίπεδο και σε όσους ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό, καθώς επίσης και για το γεγονός πως η Τριχωνίδα διαθέτει, χωρίς άλλον «ανταγωνιστή», το καλύτερο φυσικό τοπίο για wakeboard, αλλά και για όλα τα θαλάσσια αγωνίσματα. Σε σημείο μάλιστα που και η Ομοσπονδία συνηγορεί στο να διοργανωθεί στην Τριχωνίδα κάποια μεγαλύτερη διοργάνωση.
Η «Σ» με αφορμή την διεξαγωγή του διημέρου του κυπέλλου Trichonian συνάντησε και μίλησε με αθλητές, οι οποίοι μας μετάφεραν την άποψή τους για την Τριχωνίδα, αλλά και για την διοργάνωση, η οποία γίνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου «Τρίτωνας», υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Οι περισσότεροι αθλητές που μιλάνε είναι από την Κέρκυρα, οι οποίοι έκαναν την προπόνησή τους στη λίμνη την ώρα του ρεπορτάζ. «Η Τριχωνίδα είναι παράδεισος. Έχω την εντύπωση πως οι Αγρινιώτες δεν αντιλαμβάνονται τον παράδεισο που έχουν στα πόδια τους» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ασχολείται πάνω από 10 χρόνια με τα θαλάσσια σπορ και μάλιστα κατέχει καίρια θέση στην Ομοσπονδία.

Ο Τάκης Τριανταφυλλίδης
Ο Τάκης Τριανταφυλλίδης

Ο Τάκης Τριανταφυλλίδης από την Πάρο, Επικεφαλής Αναλυτής Αποτελεσμάτων αγώνων, ανέφερε πως: «έρχομαι για 7η φορά στην Τριχωνίδα και τα παιδιά μου ασχολούνται με το άθλημα πάνω από 10 χρόνια. Κάθε φορά που έρχομαι συγκινούμε. Η Τριχωνίδα είναι παράδεισος. Έχω την εντύπωση πως οι Αγρινιώτες δεν αντιλαμβάνονται τον παράδεισο που έχουν στα πόδια τους. Εγώ αναγνωρίζω την Τριχωνίδα ως ένα παραδεισένιο χώρο, που είναι ιδανικός για όλα τα υδάτινα σπορ. Η τοποθεσία, η φιλοξενία και η υποδοχή των ανθρώπων είναι υπέροχη. Η Δογρή, σαν μέρος είναι εκπληκτικό, ενώ η λίμνη Τριχωνίδα ως πίστα για θαλάσσια σπορ, είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν. Επιπλέον, υπάρχει κοντά στη λίμνη και η πίστα του φράγματος στην γέφυρα του Αχελώου που εξυπηρετεί αρκετά, ότι και να προκύψει με τον καιρό ή με όποια άλλη αναποδιά, αλλά η Τριχωνίδα, σαν φυσικό περιβάλλον, είναι δέκα φορές καλύτερη».

Η Αλεξάνδρα Νάκα
Η Αλεξάνδρα Νάκα

Η Αλεξάνδρα Νάκα αθλήτρια από την Κέρκυρα, επισήμανε ότι: «η διοργάνωση του Trichonian wakeboard είναι πάντα εξαιρετική. Οι καιρικές συνθήκες βοηθούν πάντα τη διοργάνωση και είναι ιδανικές. Για το λόγο αυτό, θεωρώ, πως τα θαλάσσια αθλήματα και το wakeboard στο Αγρίνιο, μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω, και να έχει πρόοδο στο συγκεκριμένο τοπίο. Ο «Τρίτωνας» έχει κάνει πολλές νέες κινήσεις και πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχουν στο wakeboard ακόμη και μικρά παιδιά! Η Τριχωνίδα, έχει μακράν καλύτερες δυνατότητες από πολλές άλλες λίμνες και κυρίως από την ανοιχτή θάλασσα, και έχει προοπτικές και προδιαγραφές πολύ μεγαλύτερες. Η Τριχωνίδα πολύ εύκολα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα μεγάλο πρωτάθλημα».

Ο Στάθης Λάζαρης
Ο Στάθης Λάζαρης

Ο Στάθης Λάζαρης αθλητής από την Κέρκυρα σημείωσε πως: «από την πρώτη χρονιά που ήρθα, ενθουσιάστηκα και με το μέρος και με τις συνθήκες της Τριχωνίδας για το wakeboard. Η λίμνη Τριχωνίδα έχει προδιαγραφές πολύ υψηλές και λόγω των εγκαταστάσεων που υπάρχουν, άνετα μπορεί να εξυπηρετήσει μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, σίγουρα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, ίσως και παγκόσμιας. Στην Τριχωνίδα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ήταν ότι καλύτερο. Η λίμνη έχει ήρεμα νερά και το καλό είναι ότι όταν το σκάφος κάνει το πέρασμά του, το κύμα δεν επιστρέφει, όπως γίνεται σε άλλες πίστες. Αυτό είναι ότι καλύτερο για έναν αθλητή που συμμετέχει».

Ο Νίκολας Καζιάνης
Ο Νίκολας Καζιάνης

Ο Νίκολας Καζιάνης αθλητής από την Κέρκυρα τόνισε ότι «η Τριχωνίδα είναι υπέροχη, έχει ωραίο κόσμο και το κλίμα είναι μοναδικό, σε σημείο που σκεφτόμαστε περισσότερο πως θα περάσουμε ωραία και έπειτα πως θα αγωνιστούμε. Στα ήπια νερά της λίμνης, είναι ευκολότερο για έναν αθλητή να «βγάζει» ωραία κόλπα στο wakeboard και είναι από τις καλύτερες πίστες. Η διοργάνωση κάθε χρόνο είναι και καλύτερη και ευχαριστιόμαστε κάθε φορά που ερχόμαστε.».
Σήμερα οι αγώνες ξεκινούν στις 9 το πρωί και αύριο, την ίδια ώρα, ενώ οι απονομές και η επίσημη λήξη των αγώνων θα γίνει περίπου στις 13.00.
φωτο 2

φωτό 3
φωτο 1
Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: