Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδισε το βαθμό αλλά έχασε τον Κουτρομάνο ο Παναιτωλικός (βίντεο)


Ο Παναιτωλικός παίζοντας σωστά απέσπασε την ισοπαλία και το βαθμό από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη αλλά έχασε τον Κουτρομάνο.Ο εξαιρετικός αμυντικός υπέστη ρήξη χιαστών,σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής,πράγμα που σημαίνει ότι  τίθεται νοκ-άουτ για σχεδόν όλο το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο Άρης είχε τις φάσεις και το δοκάρι, αλλά ο Παναιτωλικός με άμυνα... μπετόν, έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το «Κλ. Βικελίδης» (0-0)! «Κράξιμο» σε Καστίγιο! Κόκκινη ο Φατί!

Αλλο Παναθηναϊκός και άλλο Παναιτωλικός!
Πριν δύο αγωνιστικές ο Άρης είχε στήσει το δικό του πάρτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση του Παναθηναϊκού με 3-1. Σήμερα οι «κίτρινοι» υποδέχθηκαν τον Παναιτωλικό, που εντός αγωνιστικού χώρου στάθηκε καλύτερα από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Το 0-0 βάζει σε μπελάδες τους γηπεδούχους, καθώς μένουν πολύ πίσω και χάνουν σημαντικό έδαφος για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δίνει ένα πολύ σημαντικό βαθμό τους Αγρινιώτες που απλά δείχνουν αυτό που λέγαμε από την αρχή της χρονιάς. Πως ήρθαν στην Σούπερ Λίγκα για να μείνουν και για να διακριθούν και όχι απλά για να συμμετάσχουν.
Δύο ευκαιρίες και τέλος
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό και σίγουρα οι οπαδοί του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο, δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως αυτόν τον έλεγχο να τον μετουσιώσουν σε κάτι καλό.
Από την άλλη οι Αγρινιώτες φάνηκαν ξεκάθαρα πως κατέβηκαν με στόχο να μην δεχθούν τέρμα. Κάτι που έγινε ακόμα πιο εμφανές από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Κουτρουμάνος και μπήκε στην θέση του ο Παλαιολόγος. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέτυχε βέβαια τον στόχο της, μιας και κράτησε εκτός περιοχής του για ακόμα μία φορά σταθερού Μπλάζιτς, τους παίκτες του Πρόμπιερζ.
Λάθος Καμαρά και δοκάρι Νέτο
Όπως προαναφέραμε στα 45 πρώτα λεπτά, μόλις δύο ευκαιρίες που χρήζουν αναφοράς υπήρξαν στο ματς, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Παναιτωλικός με τον Καμαρά στο 16' απείλησε αλλά ο Σενεγαλέζος έφυγε πολύ δεξιά και μόλις γύρισε στον Θεοδωρίδη, ο Βελλίδης κατάφερε να διώξει.
Πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε και η μεγαλύτερη φάση, με τον Νέτο να εκτελεί φάουλ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Μπλάζιτς που απλά κοιτούσε ανήμπορος να αντιδράσει την μπάλα. Οι λίγες φάσεις είχαν να κάνουν και με τις επιπολαιότητες του Νέρι Καστίγιο, για τον οποίο η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια σχετική γκρίνια, μιας και δύσκολα έδινε πάσα.
Το κράτησε άνετα και στο δεύτερο
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν ακόμα χειρότερο, με τον Παναιτωλικό να κρατάει με μεγαλύτερη άνεση το μηδέν. Οι γηπεδούχοι δεν σταματούσαν να κάνουν γεμίσματα κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την δουλειά του εξαιρετικού Ντολεζάι, αλλά και τους επίσης πολύ καλού Μπλάζιτς.
Και όμως το έχασε...
Η μοναδική καλή στιγμή σε όλο το δεύτερο μέρος έγινε στο 76' και την έχασε ο Άρης. Ο Κατίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Σολτάνι από το ένα μέτρο δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στερώντας από την ομάδα του τις πιθανότητες νίκης
MAN OF THE MATCH: Ο Ντολεζάι ήταν ο παίκτης του αγώνα. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού δεν έχασε καμία μονομαχία στην άμυνα, κάνοντας πλάκα στους αντιπάλους του. Ήταν μαζί με τους Μπλάζιτς και Εντζεκουέλε οι άνθρωποι που οδήγησαν τον Παναιτωλικό σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νέρι Καστίγιο ήταν ο αδύναμος κρίκος. Ο Ουρουγουανός με Μεξικανικό διαβατήριο όχι απλά δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά με την επιπολαιότητα εκνεύρισε τον κόσμο και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι οι φίλοι της ομάδας του που τον αποδοκίμασαν, μιας και συνολικά περίμεναν περισσότερα από τον παίκτη τους.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπλάζιτς στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και κόντρα στον Άρη. Σταθερός στις εξόδους του ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την θέση αυτή.
Η ΓΚΑΦΑ: Γκολ που δεν χάνεται έχασε ο Σολτάνι στην γκέλα του αγώνα. Ο επιθετικός του Άρη στο 76' μόνος με το τέρμα και στο ένα μέτρο δεν βρήκε την μπάλα καλά στέλνοντάς την στα ουράνια.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Κουκουλάκης. Ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις και δεν... έφαγε την βουτιά του Καστίγιο, δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Άρη.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Καμία σχέση με την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες πήγαν στην Θεσσαλονίκη για να πάρουν τον έναν βαθμό και τα κατάφεραν και μάλιστα με άνεση. Έτσι απλά χωρίς κόπο....
ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Τόχα, Τσέζαρεκ, Καστίγιο (55’ Σολτάνι), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης (70’ Μίσελ), Γιαννιώτας (38’ Κατίδης), Λαζαρίδης, Ούμπιντες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος (10’ Παλαιολόγος), Άντι, Εντενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (75’ Κούσας), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά.
 http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: