Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δύσκολα ο Παναιτωλικός τον ΟΦΗ 1-0


Με μεγαλή δυσκολία ήρθε επιτέλους ένα γκολ και η νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές δυστοκίας.Τρεις ακόμα βαθμοί στην πλούσια συγκομιδή του πρώτου γύρου για τον Παναιτωλικό.

Με βιλόβρεχο συννεφιά και αρκετά κενά καθίσματα ξεκίνησε ο σημερινός αγώνας στο Αγρίνιο.Παναιτωλικός και ΟΦΗ ήθελαν πάσι θυσία τη νίκη με συνέπεια να παίξουν ανοιχτά,δυνατά και μέσα σε αθλητικά πλαίσια με πάρα πολλές φάσεις ιδιαίτερα μπροστά στην εστία των φιλοξενουμένων.

Αναγνωριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, με αρκετά λάθη εκατέρωθεν!
Μετά το δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός πήρε μια ελαφρά υπεροχή στην αρχή,που στη συνέχεια έγινε καθολική  και πίεζε κυρίως από την αριστερή πλευρά την άμυνα του ΟΦΗ,χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια για το γκολ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.
Ομορφη προσπάθεια των Αντι και Μουμίν στο 12' δεν είχε αίσιο τέλος και πάλι από τον Αντι στο 19' δυνατό μακρυνό σουτ έφυγε άουτ.Στο 22' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό όταν στην επαναφορά της μπάλας,σε δοκάρι από χτύπημα φάουλ του Ντολεζάι,ο Καμαρά από πολύ κοντά αστόχησε.

Ξαφνική αντεπίθεση του ΟΦΗ στο 25' και απόκρουση του Μπλάζιτς με το κεφάλι έξω από την περιοχή.
Στο 31' εξαιρετική προσπάθεια και πάλι από αριστερά αλλά ο Μουμίν πλάσαρε αουτ.
Ο Παναιτωλικός συνέχισε να επιτίθεται ανορθόδοξα με ψηλές σέντρες στην περιοχή του ΟΦΗ,που δεν δημιουργούσαν προβλήματα στους αμυντικούς.Στο 38' ο Ταβλαρίδης έκοψε τον Θεοδωρίδη πριν σουτάρει με φάουλ σε πολύ καλή θέση για το δεξιοτέχνη του Παναιτωλικού,που όμως σούταρε χλιαρά στην αγκαλιά του Κάρολ.
Και στο 39' ο Χαριστέας σημάδεψε τα... σύννεφα από τη μικρή περιοχή και ξανά ο ίδιος στο 40' με κοντινή κεφαλιά από κόρνερ του Θεοδωρίδη έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Κάρολ!
Με κεραυνό του Θεοδωρίδη στο 43' ψηλά στην εξέδρα έκλεισε ο άκαρπος επιθετικός μονόλογος του Παναιτωλικού.
Στο τέλος του ημιχρόνου και στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ ανέβηκε,κέρδισε τρία κόρνερ στη σειρά αλλά μέχρι εκεί.

Ο Μπάμπης Τεννές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε τον Καραμαλίκη στην κορυφή της επίθεσης περνώντας τον Καμαρά στα δεξιά ελπίζοντας να βρει τη λύση στο σκοράρισμα.Και ω του θαύματος μετά από τέσσερις αγώνες συν ένα ημίχρονο ήρθε το γκολ από τον Ετζενγκέλε στο 50' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καμαρά.

Μετά το γκολ του Παναιτωλικού και με την είσοδο του Καμπάνταη ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και απείλησε επιθετικά αναγκάζοντας τον Τεννέ να περάσει στον αγώνα τον Κούσα για να έχει περισσότερες ανασταλτικές λύσεις στο κέντρο του Παναιτωλικού.

Στο 72' παραλίγο αυτογκόλ από το Γεωργίου,πρόλαβε ο Κάρολ και απέκρουσε σε κόρνερ.Κι αμέσως μετά στο 73' ο Μπλάζιτς έκανε την απόκρουση της χρονιάς σε σουτ του Μάτζιου εξ' επαφής!

Η είσοδος του Κούσα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού ο ΟΦΗ πολύ εύκολα έφτανε στην περιοχή του Παναιτωλικού με άγριες διαθέσεις.Ομως λίγο η ατυχία και ο καταπληκτικός Μπλάζιτς δεν του επέτρεψαν να σκοράρει και να φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο.

Και ο ΟΦΗ είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα αφού ο Μάντζιος φαινόταν αρκετά νευρικός και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ήταν βιαστικοί κι ανυπόμονοι με αποτέλεσμα να έχουν την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να χάσουν τελικά το παιχνίδι.

Σήμερα έστω και δύσκολα,έστω και με άγχος στο τέλος,ήρθε η νίκη για τον Παναιτωλικό.Είναι όμως κρίμα μια ομάδα να παίζει τόσο καλά,συνήθως στο πρώτο ημίχρονο όλων των αγώνων,να δημιουργεί του κόσμου τις ευκαιρίες  και να μην σκοράρει.Μήπως ο Μπάμπης Τεννές θα πρέπει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην επίθεση της ομάδας αλλάζοντας σχήμα αλλά και ονόματα;

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Ετζενγκέλε, Ντολεζάι, Άντι(80' Παλαιολόγος), Μητρόπουλος, Μουμίν(60' Κούσας), Μπουμάλ(46' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ(69' Βερόν), Μπουλούτ, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς(83' Ουκάρ), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεθ(56' Καμπάνταης), Σουμπίνιο, Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: