Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ξέσπασε με 5άρα στον Αρη ο Παναιτωλικός - Βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Άρης έμαθε την απόφαση-καταδίκη και το βράδυ διασύρθηκε στο Αγρίνιο με 5-1 από τον Παναιτωλικό! Μαθηματικές ελπίδες παραμονής για τους Αγρινιώτες που θέλουν νίκη επί του Παναθηναϊκού!

«Χτύπησε» νωρίς με Πασά
Με την καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να βαραίνει τα πόδια των παικτών, ο Άρης μπήκε στο ματς χωρίς να έχει κάτι να ελπίζει. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη και… συνδυασμό αποτελεσμάτων και έσπευσαν από την αρχή να δείξουν τις προθέσεις τους. Μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έλεγχαν τον ρυθμό και κρατούσαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης μακριά από την περιοχή τους. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Καμαρά είχε ένα σουτ που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά και την κεφαλιά του Καπετάνου στο 7`. Ο κίπερ του Άρη έβγαλε με γροθιές και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, αλλά στο επόμενο λεπτό δεν κατάφερε να σταματήσει τον Πασά. Ο νεαρός επιθετικός… ανενόχλητος στην περιοχή μετά από σέντρα του Γκόλια έδωσε με κεφαλιά στην ομάδα του προβάδισμα από νωρίς.
Ακίνδυνος ο Άρης, 2-0 ο Καμαρά!
Παρά το προβάδισμα του Παναιτωλικού, ο Άρης συνέχισε να μην απειλεί. Ο δραστήριος Μπουμάλ είχε ένα μακρινό σουτ από την άλλη πλευρά, ενώ στο 29` βρήκε τον Πασά στο ύψος του πέναλτι, με τον πιτσιρικά να πετά στα σκουπίδια την ευκαιρία σουτάροντας άουτ. Ο Χαριστέας απείλησε δις, πριν ο Άρης κάνει δύο καλές ευκαιρίες στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Φατί με σέντρα από τα αριστερά δημιούργησε κίνδυνο, καθώς ο Τσενάμο έκανε άστοχη έξοδο, αλλά ο Γκόλιας «καθάρισε». Ένα ωραίο γυριστό σουτ του Σολτάνι στο 44` πέρασε άουτ και ο Παναιτωλικός χτύπησε ξανά με τον Καμαρά στις καθυστερήσεις! Ο Σενεγαλέζος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή για να γράψει το 2-0.
Τραγικά λάθη στην άμυνα και συντριβή!
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως τελείωσε το πρώτο. Στο 46` ο Χαριστέας εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Παπαζαχαρία, που με απρόσεκτη κεφαλιά προς τα πίσω του έδωσε… ασίστ, πέρασε τον Βελλίδη που βγήκε και έκανε το 3-0. Ο Σανκαρέ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Τσενάμο και στο 52` οι Αγρινιώτες έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους! Ο Χαριστέας μπήκε… ανενόχλητος στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σανκαρέ και ο Βελλίδης ξεγελάστηκε, μην μπορώντας να αποσοβήσει το τέρμα! Η τραγική αμυντική λειτουργία και η αδυναμία δημιουργίας στην επίθεση, έκαναν το ματς να πάρει διαστάσεις συντριβής για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Μασάδο να περνάει στο ματς Κατίδη και Κανούλα, είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Λαζαρίδη στο 59` και κατάφερε να πετύχει το γκολ της… τιμής στο 74` με τον Γιαννιώτα, ο οποίος έκλεψε από τον Μπουμάλ έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
«Ντου», αποβολές και πεντάρα!
Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Παναιτωλικός χτύπησε ξανά! Μετά από νέο… δώρο του Σανκαρέ, ο Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και από την «καρδιά» της περιοχής μετά από σέντρα από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Στο 80` το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, αφού οπαδοί του Άρη που έφυγαν άτακτα από το γήπεδο πήγαν να… συναντηθούν με αυτούς του Παναιτωλικού, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και τον Βοσκάκη να διακόπτει το ματς. Τελικά, αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και καθάρισε η ατμόσφαιρα, το ματς συνεχίστηκε. Ο Φατί αποβλήθηκε στο 85` με «τραβηγμένη» δεύτερη κίτρινη, ενώ οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν όταν στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκόλιας, με τα νεύρα να κυριαρχούν. Η ουσία είναι ότι το 5-1 έμεινε, ο Άρης συνετρίβη και ο Παναιτωλικός συνεχίζει να ελπίζει στο θαύμα.
ΜVP: Ο Άγγελος Χαριστέας. Σημείωσε δύο γκολ, αν και το τελευταίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Σανκαρέ, ωστόσο η ατομική ενέργεια άνηκε στον Έλληνα επιθετικό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πασάς. Ο πιτσιρικάς άνοιξε το σκορ, έδωσε ενθουσιασμό και πάθος και κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο ύψος του και ο Μπουμάλ. Μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν… παντού, απειλούσε διαρκώς και έφτιαχνε φάσεις.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σανκαρέ. Έβαλε το… λιθαράκι του στο τέταρτο γκολ του Παναιτωλικού, ενώ το τραγικό του λάθος στο πέμπτο έδωσε τη δυνατότητα στον Φερνάντες να κάνει το 5-1. Η άμυνα του Άρη ήταν γενικά πάντως ο… αδύναμος κρίκος.. Πραγματικά παιδικά λάθη, τα οποία βοήθησαν τους παίκτες των γηπεδούχων να κάνουν τα γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Παπαζαχαρίας στο τρίτο γκολ του Παναιτωλικού, γυρνώντας επιπόλαια την μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βοσκάκης ελέγχεται στη φάση του δεύτερου γκολ, αφού ο Άρης ζητάει επιθετικό φάουλ στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναιτωλικού. Τραβηγμένη η δεύτερη κίτρινη του Φατί στο 86`.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης ήταν επηρεασμένος από την καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία βγήκε λίγο πριν το ματς. Ήταν τραγικός στην άμυνα, ενώ είχε πρόβλημα και στη δημιουργία. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός πάει με πολύ καλή ψυχολογία στον… τελικό με τον Παναθηναϊκό, όπου θα τα παίξει όλα για όλα. Η αυτοπεποίθηση της ομάδας του Αγρινίου ήταν σαφώς καλύτερη και θα προσπαθήσει μέχρι τέλους για να ανατρέψει τα προγνωστικά.
Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Γκόλιας, Κούσας, Μπουμάς, Πασάς (62` Μουμίν), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Χαριστέας (80` Μπελεβώνης), Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Καμαρά (70` Ακαλέ)
Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας (56` Κατίδης), Μισέλ, Σολτάνι (46` Τριανταφυλλάκος), Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ακόστα (64` Κανούλας)
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: