Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλης μας στην κεντρική πλατεία - Δείτε φωτογραφίες

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες γυναίκες από τις ενορίες του Αγρινίου, στόλιζαν τους επιταφίους, συμμετέχοντας έτσι στον «ανταγωνισμό» που υπάρχει για τον πιο όμορφο επιτάφιο. Δείτε φωτογραφίες από το http://www.agriniopress.gr
Το στόλισμα του επιταφίου, είναι ολόκληρη διαδικασία, που απαιτεί προετοιμασία, σχέδιο, και συμμετοχή από δεκάδες γυναίκες που με μεράκι και ευλάβεια, βάζουν τα δυνατά τους, για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ


 
Χθες μετά τα μεσάνυχτα, πολλές ήταν και οι παρέες, νεανικές κυρίως που επισκέπτονταν στους ιερούς ναούς για να δουν από κοντά το στόλισμα των επιταφίων.
Δείτε φωτογραφίες από το στόλισμα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα σε επιταφίους κεντρικών ενοριών του Αγρινίου:
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ)




Το βράδυ,όπως κάθε χρόνο έγινε η συνάντηση των Επιταφίων στηv πλατεία Δημοκτατίας του Αγρινίου 

Χιλιάδες Αγρινιώτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν το βράδυ στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου και συναντήθηκαν πέντε επιτάφιοι κεντρικών ενοριών
Στο σημείο και σε εξέδρα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, έψαλλε ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής και ευχήθηκε στους συγκεντρωμένους πιστούς.
Εντυπωσιακή η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής αλλα και μαθητών που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση, κρατώντας αναμμένους πυρσούς.

Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Αγρινίου και σύσσωμη η δημοτική αρχή,  βουλευτές και πολιτευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: