Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ναυάγιο ανοιχτά της Ζακύνθου,αγνοούνται 4 άτομα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενός δεξαμενόπλοιου, ενός αλιευτικού, ενός τουριστικού σκάφους, καθώς και ενός ελικοπτέρου για τον εντοπισμό και διάσωση μελών του πληρώματος φορτηγού – πλοίου που ανετράπη ανοιχτά του νησιού μας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.
Το «Erolsenkaya», σημαίας Τουρκίας, ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι της Ζακύνθου με προορισμό την Τουρκία, μεταφέροντας χύμα ελαιοπυρήνα.
Λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα, κι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κυλλήνη, ανετράπη για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
Το πλοίο είχε 10 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι, εκ των οποίων οι έξι διασώθηκαν, ενώ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αγνοείτο η τύχη των υπολοίπων τεσσάρων. Ήταν πλήρους φορτίου, είχε αποπλεύσει από το νησί μας με προορισμό την Τουρκία, και το ναυάγιο είναι πιθανό να οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου καθώς στην ευρύτερη περιοχή δεν επικρατούσε κακοκαιρία.
Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος καταφέρνοντας να εντοπίσουν σώα τα 6 από τα 10 μέλη του πληρώματος, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το χρονικό διάστημα από τις 04.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 06.30 το πρωί, ελικόπτερο Super Puma διεξήγαγε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εντοπίσει κάποιον από τους αγνοούμενους.
Αυτή τη στιγμή το φορτηγό πλοίο, μήκους 8,8 μέτρων, παραμένει αναποδογυρισμένο επτά μίλια από Ζάκυνθο και εννιά από την Κυλλήνη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: