Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δεύτερη ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο,0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης

Στο ποδόσφαιρο μετράνε μόνο τα γκολ,οι ευκαιρίες είναι σαν τα λόγια του αέρα

Ηλιόλουστη μέρα σήμερα στο Αγρίνιο,ιδανικός καιρός για ποδόσφαιρο και σχεδόν 6.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το γήπεδο του Παναιτωλικού,όπου Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης άνοιξαν την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Super League.

Δυνατά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα με το πρώτο δεκάλεπτο να αναλώνεται σε παιχνίδι κέντρου.Ανοιξε μετά,δημιουργήθηκαν κάμποσες φάσεις για γκολ από πλευράς Παναιτωλικού,αλλά... στο τέλος νίκησε ο Αστέρας Τρίπολης 0-1!!!
Παιχνίδι σχεδόν καρμπόν μ' αυτό της ήττας από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο,τις ευκαιρίες ο Παναιτωλικός... το γκολ της νίκης ο Αστέρας.

Στο 14' η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήταν για λογαριασμό του Αστέρα.Σουτ με το αριστερό από τον Εντό εξουδετέρωσε πέφτοντας στη γωνία του ο Ράφαελ.

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός ανάγκασε τον Αστέρα να οπισθοχωρήσει στην περιοχή του,όπου τον πολιόρκησε με πολλά σουτ,κερδίζοντας επίσης απανωτά φάουλ και κόρνερ,χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 32' ξαναβγήκε μπροστά ο Αστέρας κερδίζοντας ένα κόρνερ και σιγά σιγά μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι,ένα παιχνίδι αρκετά μέτριο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και στο ίδιο περίπου τέμπο.Επιθετικός και πάλι ο Παναιτωλικός,κέρδιζε κόρνερ και φάουλ,έκανε σουτ,πλην όμως ο Μπαντής δεν ανησυχούσε.Κι ο Αστέρας από την πλευρά φαινόταν να αρκείται στον ένα βαθμό της ισοπαλίας και δεν προσπαθούσε για κάτι περισσότερο.

Τα λεπτά κυλούσαν κι ο Χάβος έριξε στο ματς τον Μπόγιοβιτς για να ταράξει λίγο τα ήρεμα νερά.

Και κει που όλοι κόντευαν να κοιμηθούν ο Αστέρας πέτυχε γκολ με προβολή του Σανκαρέ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσαμπούρης στο 64'.

Στο 69' ο Σφακιανάκης θα μπορούσε να ισοφαρίσει,όπως και ο Καμαρά στο 73',αλλα και οι δύο σημάδεψαν λάθος,ενώ στο 77' ο Μπαντής μπλόκαρε καλό σουτ του Μαρτίνες.Και ξανά στο 78' ο Μπαντής έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση σε αλλεπάλληλα σουτ του Καμαρά.

Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία του Αστέρα,παραχώρησε πέναλτι στο 83',χέρι του Κούσα,που εκτέλεσε ο Μπαράλες και απέκρουσε ο Ράφαελ.

Στο 90' οι του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι,που μάλλον δεν ήταν!
Στις καθυστερήσεις προσπάθησε με κάθε τρόπο να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός,χωρίς να τα καταφέρει.

*Τι νόημα έχει όταν χάνεις στο 81' να βγάζεις αμυντικό και να βάζεις πάλι αμυντικό
*Και στην Τρίπολη,στον πρώτο γύρο,ο Ράφαελ είχε πιάσει πέναλτι
*Οι οπαδοί του Παναιτωλικού και σήμερα φώναζαν και χειροκροτούσαν και μετά το γκολ
*Στο 88' απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη ο Κοντοές,που τ' άκουσε από την εξέδρα

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαράς, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες, Γκάλο, Μπούντιμιρ (56'  Μπόγιοβιτς), Μπακάκης(74' Μύγας), Ανέν (81' Κουτρομάνος),Μπικέι.

Αστέρας Τρίπολης(Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Μουνάφο, Μπαράλες(84 Χουάνμα), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Βάλντο (65' Ναβάρο), Κουρμπέλις, Ντε Μπλάσις(90' Κυριακόπουλος), Κοντοές,Εντό.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τίμησε τη μνήμη του Βασίλη Καραθανάση
Στο πλαίσιο του εορτασμού 88 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, συνεχίζοντας την απόδοση τιμών σ’ αυτούς που με την αγάπη τους στο Σύλλογο, την προσπάθειά τους και την προσφορά τους, συνέβαλλαν στην πρόοδό του, η ΠΑΕ Παναιτωλικός τίμησε τη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, με πλακέτα που απονεμήθηκε στη σύζυγό του.
Επίσης, σε ειδική τελετή πριν τον αγώνα,δόθηκε το όνομά του στην αίθουσα V-VIP του γηπέδου όπου φιλοξενούνται οι αντίπαλες ομάδες.
Ο Βασίλης Καραθανάσης πρωτοστάτησε στην δημιουργία της πρώτης ομάδας το 1926 και αποτέλεσε ένα από τα βασικά της στελέχη.
Αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα, πριν και μετά τον πόλεμο και όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα συνέχισε να προσφέρει στον Παναιτωλικό ως διοικητικός παράγοντας από διάφορες θέσεις. Το 1949 εκλέχθηκε πρώτη φορά πρόεδρος και κατέχοντας τη θέση αυτή έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 1971, έχοντας διαθέσει πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας του στον Παναιτωλικό.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: