Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ηττα του Παναιτωλικού 2-1 στις καθυστερήσεις,τραγική η διαιτησία στη Λιβαδειά

Τρεις αποβολές κι ένα πέναλτι ήταν το δώρο γενεθλίων των διαιτητών στον Παναιτωλικό

Παγωνιά στη Λειβαδιά και λιγοστός κόσμος (περίπου 500 άτομα) στο γήπεδο,όπου ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της Super League!

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από συντριβή την προηγούμενη Κυριακή,ο μεν Λεβαδειακός είχε χάσει με 4-1 στην Ξάνθη,ο δε Παναιτωλικός με 3-1 στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο.Συνεπώς και οι δύο είχαν κάθε λόγο να χτυπήσουν τον αγώνα.

Πιο δυνατός,πιο οργανωμένος και με πάμπολλες ευκαιρίες για γκολ (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία να κερδίσει το Λεβαδειακό στην έδρα του,όπου είχε χάσει μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Μοιραία ήρθε η ήττα στις καθυστερήσεις από τραγικά λάθη του διαιτητή αλλά κι από δικά του σφάλματα αφού θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα  κάνοντας γκολ τις ευκαιρίες του!

Θες το κρύο,θες τα 88 γενέθλια που γιορτάζει σήμερα,ο Παναιτωλικός ξεκίνησε δυνατά και αποτελεσματικά την αναμέτρηση.

Με το.. καλησπέρα,μόλις στο 2', ευτύχησε ν' ανοίξει το σκορ με τον Μπούντιμιρ,μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μαρτίνες στον Καμαρά κι αυτός έστρωσε στον Μπούντιμιρ που με πλασέ έγραψε το 0-1.

Στο 12' ο Λεβαδειακός έκανε την πρώτη του απόπειρα να μπει στα καρέ του Παναιτωλικού

Δυστυχώς στο 20' υπήρξε τραυματισμός του Τζούνιορ,ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Κουτρομάνο κι αμέσως μετά είχαμε τον εκνευρισμό και την αποβολή του Μάκη Χάβου για τις έντονες διαμαρτυρίες του προς το διαιτητή,που έδωσε τρεις συνεχόμενες κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Παναιτωλικού.

Στο 30' ο Κούσας με εκπληκτική προβολή στον Ροτζέριο έσωσε την ομάδα του κι αμέσως μετά στην αντεπίθεση ο Μπούντιμιρ έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.Ο Καμαρά σέντραρε,ο Μαρτίνες έστρωσε στον Μπούντιμιρ,ο οποίος πλάσαρε χλιαρά στα χέρια του Στρατηλάτη.

Μετά την είσοδο του Ροτζέριο ο Λεβαδειακός έγινε πιο απειλητικός,χωρίς όμως ο Παναιτωλικός να υποχωρεί,αντιθέτως ήλεγχε τον αγώνα καθώς ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπεδο και από νωρίς είχαν εξουδετερώσει τον Μάτζιο.

Στο 35' καλοχτυπημένο φάουλ του Κονέ έφυγε λίγο άουτ!και στο 39' ο Μπικέι έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ροτζέριο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες,με τον Παναιτωλικό να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμα στο σκορ και να έχει ένα καλό σουτ του Γκάλο στο 46'.

Και στο 56' αν ο Μπούτιμιρ ήταν πιο ομαδικός ίσως είχαμε το 0-2,όμως ο φορ του Παναιτωλικού προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε ποικιλοτρόπως,αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα,που όχι μόνο έκοβε υποδειγματικά αλλά έβγαζε και την ομάδα μπροστά με τους δυο πλάγιους μπακ,Ανεν και Γκάλο.

Στο 61' μια κεφαλιά του Μπικέι έφυγε άουτ και στο 65' μετά από μπάσιμο του Καμαρά,ο Μπακάκης σπρώχτηκε από τον Χαραλάμπους (περίπτωση πέναλτι) και δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως έπρεπε.

Οσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός έβγαινε με περισσότερους παίκτες μπροστά αφήνοντας πολλά κενά στην άμυνά του,που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν οι Αγρινιώτες,όπως και πάλι στο 69' όταν ο Στρατηλάτης έσωσε σε σουτ εξ' επαφής του Μπακάκη.

Κυρίαρχος ο Παναιτωλικός με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεχείς αντεπιθέσεις "έψηνε" ένα δεύτερο γκολ,που όμως δεν έρχονταν....

Η είσοδος του Λυκογιάννη ξανάδωσε ζωή στο Λεβαδειακό,χωρίς όμως κάτι το ουσιαστικό!
Στο 81' ο Γουόρντεν μπήκε απειλητικά στην περιοχή του Παναιτωλικού κερδίζοντας... ένα ακόμα κόρνερ.

Δύο απανωτές φάσεις για γκολ είχε στη συνέχεια ο Παναιτωλικός με τον Καμαρά στο 82',στην πρώτη τον σταμάτησε ο Στρατηλάτης και στη δεύτερη κάπου μπλέχτηκε και το τελείωμα ήταν τραγικό!

Αποβολή του Γκάλο στο 85' με δεύτερη κίτρινη κι ο Παναιτωλικός συνέχισε με 10 παίκτες.

Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν σκόραρε δέχτηκε την ισοφάριση με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Κονέ στο 91' και στο 95' ήρθε η χαριστική βολή με πέναλτι που έδωσε ο διατητής Κάμπαξης σε βάρος του Κουτρομάνου,που απεβλήθη.Το εκτέλεσε ο Μάντζιος στο 96' κι έδωσε τη νίκη στο Λεβαδειακό.

* 88 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ίδρυση του Παναιτωλικού
* Η σημερινή φανέλα του Παναιτωλικού ήταν επετειακή,η πρώτη που φόρεσε ο σύλλογος
* Αρκετοί οπαδοί του Παναιτωλικού βρέθηκαν σήμερα στη Λιβαδειά
* Προκλητικός ο διαιτητής Κάμπαξης σε βάρος του Παναιτωλικού,αφού τα συνεχή φάουλ έξω από την περιοχή του απέφεραν μόλις ένα γκολ στο 91',δεν δίστασε να δείξει πέναλτι στο... 95'!!!!!
* Για τον Γιώργο Θεοδωρίδη τελείωσε η σεζόν αφού το κάταγμα στην κνήμη,που υπέστη στον προηγούμενο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, θα τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα

Λεβαδειακός(Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι(27' Ροτζέριο), Βαρέλα(61' Γουόρντεν), Μάντζιος, Ορτέγκα,Μιλοσάβλιεβ(79' Λυκογιάννης).

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Μπικέι, Καμαρά(90' Μύγας), Γοδόι, Τζούνιορ(λ.τ. 20' Κουτρομάνος), Μαρτίνες, Γκάλο, Μπούντιμιρ(70' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης,Ανέν.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: