Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

«Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» - Εκδήλωση του Δήμου στην κεντρική πλατεία


Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (17 Δεκεμβρίου 1999) ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή τη δολοφονία των αδερφών Μιραμπάλ από το Δικτάτορα της Δομινικανής Δημοκρατίας Τρουχίγιο.

Στον Δήμο Αγρινίου λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών αυτών, ο οποίος αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας.

Στον Ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας καθώς επίσης δύνανται να φιλοξενηθούν και γυναίκες που υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις (πρόσφυγες, μετανάστριες, άστεγες κ.α.) μαζί με τα παιδιά τους.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Δημοκρατίας), ώρα 09:30-13.00, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο Δήμαρχος της πόλης του Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα κηρύξει την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας προβάλλοντας το μήνυμα «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

9:30-13:00 : Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και του συμβόλου (κορδελάκι) κατά της βίας των γυναικών.

11:00-11:30 : Θεατρικό δρώμενο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!»

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κ.Κάτιας Ζαρκάδα θα παρουσιάσει πέντε μονολόγους 10 λεπτών, αντλώντας στοιχεία από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους.

11:30-12:00 :Σχηματισμός της κορδέλας-συμβόλου ενάντια στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από ομάδα εθελοντών και διάδοση των μηνυμάτων κατά της έμφυλης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: