Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τραγωδία στην Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες - Πληροφορίες για έξι επιζώντες

Στο αεροπλάνο επέβαινε η ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Τσαπεκοένσε

Στο αεροσκάφος της πτήσης τσάρτερ CP-2933 που συνετρίβη στην Κολομβία επέβαιναν 81 άτομα, 72 επιβάτες και 9 άτομα προσωπικό. Μεταξύ των επιβαινόντων και η ποδοσφαιρική ομάδα Τσαπεκοένσε από τη Βραζιλία, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Μεντεγίν επιβεβαίωσε το ατύχημα που συνέβη πριν η πτήση τσάρτερ καταφτάσει στην πόλη, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, από το δυστύχημα ενδέχεται να υπάρχουν έξι επιζώντες.

Το αεροπλάνο - ένα βρετανικό 146 - φαίνεται πως ξεκίνησε από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ πραγματοποίησε στάση στη Σάντα Κρουζ Ντε Λα Σιέρα, στη Βολιβία πριν συνεχίσει για τον προορισμό του.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση εξαιτίας έλλειψης καυσίμων. Άλλες πηγές, αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχασε την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου γύρω στα μεσάνυχτα, γεγονός που δείχνει πως είτε συνετρίβη, είτε προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πριν από λίγο πως πρόκειται για τραγωδία τεραστίων διαστάσεων, σημείωσε όμως την πιθανότητα ύπαρξης επιζώντων. Όπως τόνισε, ασθενοφόρα και διασώστες σπεύδουν στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσταση.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε

Η πτήση αναχώρησε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Βολιβία και όπως όλα δείχνουν συνετρίβη στην περιοχή El Gerro Gordo. Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν επιζώντες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η βραζιλιάνικη ομάδα ήταν προγραμματισμένο να παίξει για τον πρώτο τελικό Copa Sudamericana, απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ την Πέμπτη στην Μεντελίν. Το βίντεο που ακολουθεί, είναι από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: