Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Οι δημότες γελάνε με το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων Μοσχολιού - Παπαναστασίου


Το ματς άρχισε με σερβίς του πρώην Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού για τα πλακάκια της Χαριλάου Τρικούπη που γελάνε... σχολιάζοντας την ανακοίνωση του νυν,Γιώργου Παπαναστασίου,περί παραχώρησης οικοπέδου για την ανέγερση του 3ου και 21ου νηπιαγωγείου Αγρινίου.

Και το μπαλάκι δεν λέει να πέσει κάτω,αφού ο Δήμαρχος
απάντησε,ο Μοσχολιός ξανααπάντησε για να πάρει και πάλι σειρά ο Παπαναστασίου και ο Θεός ξέρει αν και πότε θα σταματήσουν οι δύο κύριοι την κοκορομαχία τους...

Οι δύο άρχοντες της πόλης μάλιστα στις ανακοινώσεις τους επιχειρούν να κάνουν και χιούμορ,ο καθένας με τα καμώματα του άλλου και δεν αντιλαμβάνονται ότι και οι δύο προκαλούν το γέλωτα στους δημότες που θέλουν χειροπιαστά έργα κι όχι αμπελοφιλοσοφίες μέσω διαδικτύου!

Αλλωστε ποιον αφορά κύριοι το ποιος ξεμπλόκαρε το οικόπεδο και ποιος πλήρωσε την αποζημίωση (λες και την πλήρωσε από την τσέπη του!);

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του Π. Μοσχολιού που αφορά στην παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση Νηπιαγωγείων

«Με την πολιτική συμπεριφορά του ο πρώην Δήμαρχος σίγουρα προκαλεί τον περίγελο. Κι επειδή η μνήμη του ήταν, και παραμένει, ασθενής του θυμίζουμε πως ακριβώς εξελίχθηκε η διαδικασία.

Με την Απόφαση 205 του 2011, την οποία συμπλήρωσε με την 162 του 2012, παραχώρησε κατά χρήση οικόπεδα στον ΟΣΚ ΑΕ για την κατασκευή Νηπιαγωγείων. Πλην όμως, κατά την προσφιλή του τακτική να κρατά δεσμευμένες ιδιοκτησίες, ξέχασε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες των ακινήτων ( επικείμενα ) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει , επί σειρά ετών, η διαδικασία παραχώρησης και κατά συνέπεια η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου.

Δηλαδή, ο κ. Μοσχολιός, παραχώρησε οικόπεδο που δεν ήταν ελεύθερο προς χρήση. (Εδώ δεν γελάμε, αλλά κλαίμε). Η νυν Δημοτική Αρχή κατάφερε με μια σειρά ενεργειών να ξεμπλοκάρει την διαδικασία πληρώνοντας τα επικείμενα για να προχωρήσουν οι εργασίες. Κι επειδή όλοι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, κάπου στον βαθύ ύπνο του, θα ονειρευτεί ότι πολλά από τα έργα που υλοποιούμε εμείς, τα έχει κάνει στην δική του θητεία.

Για την ιστορία, η συνέχεια του «πονηρού πολιτευτή» που , όπως φαίνεται είναι αγαπημένο τραγούδι του κ. Μοσχολιού, έχει ως εξής: « Ο πρώτος προβοκάτορας απ’ όλους στην ζωή μου, είναι η αφεντιά σου που …αντιγράφει την φωνή μου».

Μοσχολιός:Δεν γελούν μόνο τα πλακάκια, αλλά και οι… ζαρντινιέρες της Χ. Τρικούπη!
Απ' την απάντηση του Δημάρχου προκύπτουν δύο ερωτήματα:
1. Πώς λες ότι έχεις δική σου πρόταση ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης το 2016, επικαιροποιώντας αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του 2012;
2. Πώς είναι δυνατόν να μελετηθεί και να δημοπρατηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές στις 13-10-2015 ένα έργο, χωρίς να προηγηθεί η σύννομη παραχώρηση, που έγινε με την υπογραφή μου στο παραχωρητήριο χρήσης στις 29-5-2012;

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των επικειμένων του οικοπέδου η απόφαση ελήφθη με την 272/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι γνωστό ότι η καταβολή του τιμήματος γίνεται με τη νομή του ακινήτου από τον Δήμο, δηλαδή όταν ξεκινήσει το έργο.

Τώρα αν η προσδοκία του Δημάρχου είναι η μεγάλη επιτυχία της αποζημίωσης 25 ελαιών (3.000 ευρώ) για να ξεκινήσει το έργο, τότε συγνώμη που δεν το αναφέραμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου…

Νέα απάντηση Παπαναστασίου στη δεύτερη ανακοίνωση Μοσχολιού

Δήλωση του Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου σχετικά με την ανακοίνωση του Π. Μοσχολιού και την αναφορά του σε παραχώρηση οικοπέδου.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του πρώην Δημάρχου να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Έχει την συμπάθεια, όχι όμως και την πολιτική ανοχή μου. Τα λογοπαίγνια και τα φραστικά πυροτεχνήματα δεν αρκούν για να φωτίσουν τα αδύναμα επιχειρήματά του. Και η αλήθεια είναι μία. Στην ουσία της υπόθεσης, της παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση Νηπιαγωγείων, ο κ. Μοσχολιός δεν απάντησε ποτέ.

Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά. Ο πρώην Δήμαρχος ξέχασε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες των ακινήτων ( επικείμενα ), που ήταν άλλωστε και η μοναδική υποχρέωση που είχε, σχετικά με το έργο. Δεν περιμένω απάντηση. Οι αποφάσεις του, άλλωστε, κρίθηκαν από τον λαό του Αγρινίου. Αναρωτιέμαι γιατί επιμένει να κάνει το άσπρο μαύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: