Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τραπεζιώτης: "Το σκάνδαλο της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Αγρινίου"


Το σκάνδαλο της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Αγρινίου, ο Γκαίμπελς και το απόλυτο τίποτα της σημερινής Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ταλανίζεται μεταξύ αλαζονείας και αυταρχισμού.

Οι χειρισμοί της σχετικά με το θέμα του Παπαστρατείου πάρκου, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της να διαχειριστεί προς όφελος του πολίτη το δημόσιο χρήμα.
Στις 14 Νοεμβρίου 2016, προσήλθε στα γραφεία της Δημοτικής μας Παράταξης (τα οποία είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες, σε αντίθεση με το γραφείο του Δημάρχου στο οποίο πλέον οι δημότες είναι ανεπιθύμητοι) ένας συνδημότης μας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) και μας ενημέρωσε για τη δράση της Ένωσης γενικώς, καθώς και για την πρόταση που είχε υποβάλλει η Ένωση το 2013 προς το Δήμο Αγρινίου, με την οποία δήλωνε πως προθυμοποιείται να αναλάβει ΔΩΡΕΑΝ  τη μελέτη για την ανάπλαση του Παπαστρατείου πάρκου.

Επίσης ενημερωθήκαμε πως ο σημερινός Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου είχαν λάβει γνώση για την άνω προσφορά της ΠΕΕΓΕΠ, τον Σεπτέμβριο του 2014.
Εμείς, όπως είχαμε υποχρέωση, διασταυρώσαμε αυτά τα στοιχεία και διαπιστώσαμε πως είναι πέρα για πέρα αληθή.

Ζητήσαμε από την Ένωση να μας αποστείλει γραπτώς το ιστορικό της ανωτέρω πρότασής - προσφοράς της και ταυτόχρονα να το κοινοποιήσει στο πρωτόκολλο του Δήμου. Και έτσι έπραξε.

Κατόπιν τούτου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (21/11/2016) ο Επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, καλώντας τον να απαντήσει για ποιον λόγο αγνόησε την ανωτέρω προσφορά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, υπήρξε σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα του Δήμου και ότι με την επιλογή του αυτή (να παρακάμψει την ανωτέρω προσφορά) επιβάρυνε τον Δήμο και κατ' επέκταση τους πολίτες του Αγρινίου, με το ποσό των 60,000 ευρώ, ποσό το οποίο ανέλαβε να καταβάλλει ο Δήμος σε μελετητικό γραφείο της επιλογής του για την εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης για το πάρκο.

Κάπου εδώ σταματάει η λογική και τα νερά στους ποταμούς αρχίζουν να κυλούν ανάποδα.
Η Παράταξη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ Αγρινίου, η οποία έχει αναγάγει τη θεωρία του Γκαίμπελς σε καθημερινό πολυεργαλείο παραγωγής προπαγανδιστικού έργου, κατηγορεί τους άλλους για γκαιμπελισμό.

Ποιοι; Αυτοί που "ελαφρά τη καρδία" χαρακτηρίζουν  ψεύτες τους πολίτες που  ενημέρωσαν για την πρόταση - δωρεάν προσφορά της ΠΕΕΓΕΠ.

Το επόμενο βήμα θα είναι να τους μηνύσουν, όπως συνηθίζουν να κάνουν τελευταία...

Ποιοι; Αυτοί που χρησιμοποιούν την "ορθή επανάληψη" (διόρθωση τελικού κειμένου) της επιστολής της ΠΕΕΓΕΠ ως επιχείρημα για να απαξιώσουν μια Ένωση που απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες με αναγνωρισμένο έργο στη μέχρι τώρα διαδρομή τους.

Ποιοι; Αυτοί που ερμηνεύουν "κατά το δοκούν" τη διευκρίνηση που υπάρχει στην επιστολή της ΠΕΕΓΕΠ, που ξεκαθαρίζει πως ο Δήμος θα επιβαρυνθεί μόνο με τα διαχειριστικά έξοδα, που αφορούν στη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή της ομάδας που θα αναλάμβανε τη μελέτη.

Ποιοι; Αυτοί που παρουσιάζουν το πάρκο ως "σεισμόπληκτο" και "κατεστραμμένο", για να πάρουν έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ποιοι; Αυτοί που παρουσιάζουν μια ουσιαστικά απευθείας ανάθεση έργου,  χωρίς δημοσίευση σχετικής προκήρυξης για το έργο, ως "δημοκρατική πράξη απόλυτης διαφάνειας".

Αυτά βλέπει ο Γκαίμπελς από το περισκόπιο της κόλασης και αγαλλιάζει η ψυχή του...

Η Δημοτική Αρχή είναι έκθετη. Ψήφισε ουσιαστικά την "απευθείας ανάθεση" μιας μελέτης που θα στοιχίσει 60.000 ευρώ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα, με έναν καλύτερο χειρισμό, να μην πληρώσει απολύτως τίποτα.

Κατανοούμε τον πανικό του Δημάρχου και το άγχος του να επιδείξει έργο, μιας και μέχρι στιγμής, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα ουσιαστικό και καινοτόμο.

Κινδυνεύει να καταγραφεί στην αυτοδιοικητική Ιστορία του Αγρινίου, ως ο μοναδικός Δήμαρχος που πέρασε και συνέδεσε τη θητεία του με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.

"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" σύμφωνα με την αγαπημένη παροιμία του Δημάρχου.
Να δούμε ποια παροιμία θα επικαλεστεί, όταν η αρχαιολογική έρευνα, που διεκόπη προσωρινά, εντοπίσει αξιόλογα ευρήματα τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στη μελέτη διαχείρισης του πάρκου και για τα οποία σήμερα η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί.

"Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα".
Τότε θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη και δεν θα φταίνε οι άλλοι για τη μη πρόοδο του έργου της αναβάθμισης του πάρκου.

Προς απόκρουση της λάσπης που εκτοξεύει ο Δήμαρχος γι' αυτούς που "δεν θέλουν" την ανάπλαση του πάρκου, θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, διετύπωσε προεκλογικά τη θέση του γραπτώς, με άρθρο του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο και με τον τίτλο: "ΑΒΕΝΙΔΑ ΔΙΑΓΟΝΑΛ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

"ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: