Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μεγαλείο ψυχής από τον Αγρινιώτη Γεράσιμο Κορδάτο που τερμάτισε στον Μαραθώνιο με αγωνιστικό τεχνητό μέλος (φωτο)


του Γιάννη Φαναριώτη
«Φτάσε όπου δεν μπορείς….» έγραφε η φανέλα του Μάκη Κορδάτου που φορούσε τρέχοντας στο 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Φτάσε όπου δεν μπορείς» έγραφε και ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο»
Κι ολομεμιάς, ως να το πω, μια φλόγα σούριξε ξεσκίζοντας τον αέρα, αφανίστηκε από τα μάτια μου ο αδάμαστος πρόγονος με τις περιπλεμένες θυμαρόριζες στα μαλλιά του κι απόμεινε στην κορφή του Σινά μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο αέρας έτρεμε:
-Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Ο Μάκης Κορδάτος ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας , που έμεινε με ένα πόδι ύστερα από ένα τροχαίο, δεν έφτασε μόνο όπου δεν μπορούσε. Κατάφερε να κάνει την αδυναμία δύναμη, την «ανημποριά» ικανότητα και με το χαμόγελο πάντα στα χείλη, αφού «δεν μου αρέσουν οι μίζεροι και οι μίζερες,» όπως λέει και ο ίδιος κατάφερε να τερματίσει στον κλασικό μαραθώνιο θέλοντας να δείξει στους ανθρώπους ,ότι όλα γίνονται! Και με ένα πόδι τερματίζεις Μαραθώνιο!

Διάλεξε αυτό το μήνυμα διότι τον ενέπνευσε διαβάζοντας το βιβλίο του Καζαντζάκη. Έως σήμερα έχει πάρει μέρος σε 25 αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, 5 και 10 χιλιομέτρων, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στον Σχοινιά τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Πανελλήνιο Τριάθλου το 2014, και σε αγώνες τριάθλου στη λίμνη Δόξας και στη Λίμνη Τριχωνίδας. Έχει τρέξει σε αγώνες δρόμου σε Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Πτολεμαΐδα, Δράμα και Γιάννενα.

Έδειξε σε όλους μας ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες και υπεκφυγές ,υπάρχει μόνο το μεγαλείο της ψυχής και της δύναμης, να σε τραβήξει από την καταχνιά και το κρεβάτι που πολλές φορές σε καθηλώνουν οι δυσκολίες ,αντικειμενικές ή μη και να φτάσεις όπου δεν μπορείς εξυψώνοντας την ανθρωπινή υπόσταση σου.

Την Κυριακή (13/11) έγινε ο πρώτος δρομέας στην Ιστορία που πήρε μέρος στα 42.195 μέτρα της αυθεντικής διαδρομής, με αγωνιστικό τεχνητό μέλος και τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να φτάσουμε όλοι εμείς εκεί που μπορεί αυτός , έχοντας τον ως πρότυπο σε έναν κόσμο που «γεννά» δυσκολίες πιο γρήγορα από ποτέ και που άνθρωποι σαν τον Μάκη είναι το αντίδοτο και η απάντηση.

Σίγουρα ο γιος του ,ο εξάχρονος Κωνσταντίνος μεγαλώνοντας θα καμαρώνει για τον μπαμπά του, όλοι εμείς είμαστε ήδη ευγνώμονες για το μάθημα δύναμης και ζωής που μας έδωσε.
http://www.bloko.gr/

Για την ιστορία και μόνο να σημειώσουμε ότι ο Μάκης Κορδάτος τερμάτισε σε 7:36΄:35"
Κάνοντας μεγέθυνση μπορείτε να δείτε και τους ενδιάμεσους χρόνους του καταπληκτικού αθλητή,οπως αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Αναφορά στον Μάκη Κορδάτο από τους Μοτοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ


Διαβάστε επίσης:
Ο Αγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος στον Μαραθώνιο της Αθήνας - Σύνθημά του: «Φτάσε όπου δεν μπορείς...»

Γεράσιμος Κορδάτος : "Όλοι έχουμε έναν ήρωα μέσα μας "

Δεν υπάρχουν σχόλια: