Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Γοργοπόταμος: Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης! (φωτο)


Παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, γιορτάσθηκε σήμερα με επισημότητα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) στον χώρο της ιστορικής γέφυρας του Γοργοποτάμου.
gorgo2gorgo3gorgo4gorgo5gorgo6gorgo7gorgo8gorgo10gorgo11gorgo12gorgo13
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση.
gorgo33Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καρα’ί’σκο, τον κ. Σπίρτζη, τον εκπρόσωπο της Βουλής βουλευτή Φθιώτιδας Αποστόλη Καραναστάση, από τον πρέσβη της Μεγ. Βρετανίας Τζον Κίτμερ, από τον γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας, Δημήτρη Γερογιάννη και από τον Αντιστασιακό, Βασίλη Πριόβολο (καπετάν Ερμή).
gorgo30Την ανάγνωση του ψηφίσματος έκανε ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης Δημήτρης Παλαιολογόπουλος.
gorgo9Ακολούθησε η εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο,  των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς, των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
gorgo15gorgo16gorgo17gorgo18gorgo20gorgo21gorgo22gorgo23gorgo24gorgo26gorgo27gorgo28gorgo29
gorgo19gorgo25gorgo31
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων όπου συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θανάσης Βούρδας και οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Αποστόλης Καραναστάσης, Θανάσης Μιχελής και Γιάννης Σαρακιώτης.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των μεγάλων έργων αλλά και μικρότερες παρεμβάσεις που αφορούν στο Δήμο Λαμιέων ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: