Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΙΝΚΑ: Συμφέροντα πίσω από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου!

Παρέμβαση από τον Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος ζητάει από τους τοπικούς φορείς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους
«Να σταματήσει το αλαλούμ και να βρουν λύση, πριν να είναι πολύ αργά»

Παρέμβαση από τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) Γιώργο Λεχουρίτη για την τύχη… του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου και το αλαλούμ που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, γύρω από την αξιοποίησή του και τις φήμες που αναπτύσσονται εσχάτως. 

Καλεί, παρεμβαίνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, με ομοψυχία και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να διασωθεί το κτίριο και να σταματήσει η διαιώνιση του προβλήματος που ήδη έχει αναπτυχθεί και έχει μετατρέψει ένα από τα «φιλέτα» του Αγρινίου, το παλιό νοσοκομείο, σε εστία μόλυνσης και παραβατικότητας.

«Αρκετούς μήνες τώρα κάτοικοι της περιοχής του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου, με προσέγγισαν για να εξετάσουμε την δυνατότητα αν το ΙΝΚΑ μπορεί να παρέμβει για το ζήτημα της κτιριακής του αξιοποίησης.

Το ΙΝΚΑ είναι φορέας προστασίας του καταναλωτή, συνεπώς, θεώρησα σκόπιμο να αναδείξουμε το ζήτημα αυτό που επί χρόνια έχει «λασπώσει» και σχετίζεται με τις κτιριακές υποδομές του ιδρύματος.

Ακούγονται πολλά, ότι το νοσοκομείο θα πρέπει να δοθεί για την στέγαση υπηρεσιών είτε του Δήμου, είτε της Περιφέρειας, να δοθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, να μετατραπεί σε Φοιτητική Στέγη και τελευταία ακούστηκε ότι ενδέχεται να φιλοξενηθούν μετανάστες.

Το ζητούμενο είναι, ότι, μετά από συζήτηση που είχα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δημήτρη Μιχάλη, του έθεσα ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί σε κάποιον φορέα, όποιος και αν είναι αυτός, ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες, να εξοικονομηθούν τα χρήματα που καταβάλλονται για ενοίκια που πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες και παράλληλα να σταματήσει η αποψίλωση του κτιρίου.

Ο κ. Μιχάλης με διαβεβαίωσε, ότι, αν τον προσεγγίσουν και του ζητήσουν να μεσολαβήσει προς την 6η ΥΠΕ ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες θα το κάνει».

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Λεχουρίτης, ο κ. Μιχάλης: «έχει επισημάνει να μεταφερθούν υπηρεσίες στο παλιό νοσοκομείο και για 5 χρόνια να μην καταβάλουν ενοίκιο, αφού χρειάζεται ανακατασκευή του κτιρίου και μετά εξετάζουν το ζήτημα. Γιατί κωλυσιεργούν και γιατί ο καθένας λέει το δικό του δεν μπορώ να το καταλάβω».


Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης

Η παρέμβαση του κ. Λεχουρίτη αφορά στην σωτηρία του παλιού νοσοκομείου, που αποτελεί «θύμα» των «ανευθυνο-υπεύθυνων» τοποθετήσεων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Η κοινή γνώμη έχει εισπράξει πως το διεκδικεί ο Δήμος Αγρινίου και δεν του το δίνουν, το διεκδικούν άλλοι φορείς και δεν τους το δίνουν. Ποια είναι η θέση των υπευθύνων;

Η ουσία είναι ότι ένα τεράστιο κτίριο στο κέντρο του Αγρινίου, υπό τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα θα καταστραφεί. Με την πρωτοβουλία μου επιχειρώ να δώσω την διάσταση που πρέπει στο θέμα αυτό, για να προλάβουμε και να μην καταστραφεί και να μην συνεχίσει να παραμένει έρμαιο των επιτήδειων.

Στο Αγρίνιο υπάρχουν κι’ άλλα πολλά αναξιοποίητα κτίρια. Αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αξιοποίησής τους, ας τα γκρεμίσουν και να μετατρέψουν σε χώρους πρασίνου.

Θεωρώ ότι πίσω από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, κρύβονται συμφέροντα. Δεν ξέρω από πού, αλλά αυτό συμβαίνει. Θέλω να προ(σ)καλέσω την 6η ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο Αγρινίου, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους στην δημόσια διοίκηση, να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν.

Αυτό μπορεί να γίνει με μια ευρεία ανοιχτή σύσκεψη, στην οποία θα υπήρχε η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα, όπως αν θέλουν το παλιό νοσοκομείο, αν το παραχωρούν και σε ποιον και αν δεν το παραχωρούν να τελειώσει εκεί το παραμύθι.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων των πολιτών του Αγρινίου να συγκεντρώσουν τους προβληματισμούς τους για το παλιό κτίριο Παπαπέτρου, τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου, το παλιό κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού κ.α. και να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να τα κάνουμε για να βοηθήσουμε, αφού το κράτος και οι Δήμοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Πρέπει να αξιοποιηθούν τα κτίρια, διαφορετικά θα πέσουν και θα γίνουν επικίνδυνα για τους πολίτες».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: