Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αμερικανικές εκλογές Live: Τραμπ(αλίζεται) ο πλανητ(άρχ)ης - Σοκ και δέος στις αγορές

Η Χίλαρι κιότεψε και εγκατέλειψε τους οπαδούς της!

- Η Κλίντον δεν εμφανίστηκε δημόσια να παραδεχτεί την ήττα της
- Τους οπαδούς ευχαρίστησε ο επικεφαλής της εκστρατείας της Τζον Ποντέστα - «Κάθε ψήφος μετράει», είπε
- Έξι εκλέκτορες μακριά από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ!
- Στα χέρια του Τραμπ και η Πενσιλβάνια, έχει πλέον 264 εκλέκτορες έναντι 215 της Χίλαρι Κλίντον!
- Παίρνει και η Γιούτα ο Ντόναλντ Τραμπ - Προηγείται με 44,3%
- Κέρδισε τις κρίσιμες Πολιτείες του Οχάιο της Φλόριντα, Βόρειας Καρολίνας, Αϊόβα και Οχάιο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων
- Καταποντίζονται οι διεθνείς αγορές - Έκτακτη σύσκεψη στην Ιαπωνία


Νύχτα θρίλερ! Η κρίσιμη Φλόριντα... άλλαζε χέρια για ώρες, και τελικά έπεσε στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ! Η Βιρτζίνια από την άλλη πέρασε στη Χίλαρι Κλίντον!

Με λίγα λόγια, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μια μάχη στήθος με στήθος, με φόντο την διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, μετά από μια ημέρα και μια νύχτα γεμάτη ανατροπές και τους Αμερικανούς πολίτες να συρρέουν μαζικά στις κάλπες.

Το newsit.gr μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, exit poll, αποτελέσματα, εκτιμήσεις και δηλώσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνεχή ροή.

  Με πόσους εκλέκτορες θα κλείσει ο Τραμπ;
Το πιθανότερο σενάριο για τους εκλέκτορες του Τραμπ είναι να φτάσουν τους 306. Να πάρει δηλαδή τους 40 που μένουν στις Πολιτείες που προηγείται (Μίτσιγκαν, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Αλάσκα και 1 από το -αναλογικό- Μέιν)

  Τα πρώτα συγχαρητήρια... αλά γαλλικά!
Η ακροδεξιά Μαρίν ΛεΠεν ήταν η πρώτη που έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ, πριν ακόμη και ο ίδιος ο Τραμπ ανακοινώσει η νίκη του!
"Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και στον ελεύθερο αμερικανικό λαό" έγραψε... Και ετοιμάζεται να... ακολουθήσει

Félicitations au nouveau président des Etats-Unis Donald Trump et au peuple américain, libre ! MLP


  Σε αμόκ οι οπαδοί του Τραμπ
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν τον εκλεκτό του από χαμένο ως... διασυρόμενο. Οι δημοσκόποι όμως έπεσαν για άλλη μια φορά έξω και οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, το γιορτάζουν έξαλλα.



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT

Σοκ και δεος στις αγορές από τη νίκη Τραμπ

Βουτιά στις αγορές απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη προκαλεί η διαφαινόμενη νίκη του Donald Trump, καθώς όσο περνούν οι ώρες διευρύνεται το προβάδισμά του σε πολιτείες – κλειδιά που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ άνοδο σημειώνουν τα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τους φόβους των αναλυτών ότι σε περίπτωση νίκης του Donald Trump, τις αγορές θα κατακλύσουν η οικονομική και η γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Με ισχυρές απωλειες άνοιξαν οι ασιατικές αγορές. Ο Nikkei σημειώνει απώλειες 4,12%, ενώ ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχωρεί κατά 3,46%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 3,27% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 3,57%.

Τα συμβόλαια (futures) του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones υποχωρούν κατά σχεδόν 800 μονάδες -που μεταφράζονται σε πτώση της τάξης άνω του 4%- το αμερικανικό δολάριο και το πετρέλαιο βυθίζονται, ενώ σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,25% καταγράφει ο χρυσός, το πλέον ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Απώλειες άνω του 1,5% καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,12 ενώ αντίστοιχα το πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 43,41 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, ο χρυσός διαμορφώνεται πάνω από τα 1.320 δολάρια ανά ουγγιά.

Σοκ και δέος στις αγορές συναλλάγματος

Τo μεξικανικό πέσο υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου καθώς ο Donald Trump κέρδισε το Οχάιο.

«Σοκ και δέος στις αγορές συναλλάγματος. Έχουμε επώδυνες αναμνήσεις από το Brexit, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πάτος αυτή τη στιγμή, οπότε οι περισσότεροι βρίσκονται σε μια διάθεση “πουλά πρώτα, ρώτα ερωτήσεις μετά”» αναφέρει στο CNBC ο Karl Schamotta, διευθυντής ερευνών συναλλάγματος στο Cambridge Global Payments.

Δεν υπάρχουν σχόλια: