Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή της ΠΕΕΓΕΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για το Πάρκο


Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ. : 1022

Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου

Κυρίες και κύριοι,

H Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου,είναι μια Ένωση που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην προστασία και ανάδειξη του αστικού πρασίνου.

Αποτελεί χώρο συσπείρωσης, επιστημόνων και επαγγελματιών, που αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, καταθέτουν ενέργεια και γνώση για την αναβάθμιση της ανθρώπινης ζωής μέσα στις πόλεις.

Η ΠΕΕΓΕΠ, εθνικός αντιπρόσωπος της European Landscape Contractors Association, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία και διάσωση ιστορικών κήπων. Πρόσφατα κατέθεσε προτάσεις για την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ.

Επίσης, όπως θα θυμάστε συμμετείχε στην ημερίδα δράσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου από την «Ανοιχτή Συνέλευση για την Αναζωογόνηση και Προστασία του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου», με εισηγήσεις των κ. Παπαδήμα Δημήτρη, κ. Στογιάννου Μιχάλη και κ.Τάτση Κωνσταντίνου, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

Στην εκδήλωση αυτή αναλύθηκε η σημασία των ιστορικών κήπων,οι αρχές αλλά και η πολιτική διαχείρισής τους. Επίσης, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον, εκ μέρους της Ένωσής μας, για την αφιλοκερδή εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου (με κάλυψη των λειτουργικών εξόδων), όπως αρχικά ειπώθηκε από τον πρόεδρό της, κ. Μιχάλη Στογιάννο (Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου).

Στη συνέχεια, η παραπάνω πρόταση διατυπώθηκε από το μέλος της Ένωσής μας κ. Δημήτρη Γερονίκο, κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (δημαρχείο Αγρινίου) μεταξύ του δημάρχου της πόλης, του γενικού γραμματέα και μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Αναζωογόνηση και Προστασία του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Δεδομένου ότι οι σκοποί της ένωσής μας είναι:

 Η μελέτη, προώθηση, προστασία και κατοχύρωση των επιστημονικών,

οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της.

 Η διατήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος.

 Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη βελτίωση ανάπτυξης κάθε μορφής και
είδους πρασίνου.

Θεωρούμε ότι επαγγελματικά κι επιστημονικά, με την ποικιλομορφία κι ευρύτητα γνωστικών πεδίων που διαθέτει η ένωσή μας, μπορεί να συνδράμει τα μέγιστα στον αγώνα της αποκατάστασης λειτουργιών και διαχείρισης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκο Αγρινίου.

Με τιμή,

ο Πρόεδρος                           η Γεν. Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: