Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

12,5 χρόνια φυλακή στον οδηγό του ΚΤΕΛ για το δυστύχημα στα Μάλγαρα


Σε 12,5 χρόνια συνολική ποινή φυλακίσεως καταδικάστηκε ο οδηγός του υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος στις 7 Ιανουαρίου του 2014 προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στα Μάλγαρα,όπου σκοτώθηκαν δύο φοιτήτριες από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Από τη σύγκρουση ο ίδιος ακρωτηριάστηκε,ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 20 άτομα.

Το τροχαίο συνέβη περίπου στις 16:00 το απόγευμα στο 2ο χιλιόμετρο, πριν τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας (το δρομολόγιο Αγρίνιο-Θεσσαλονική) έπεσε πάνω σε παράνομα σταματημένη τούρκικη νταλίκα,ο οδηγός της οποίας επίσης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών. 

Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή..

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις επιβληθείσες ποινές προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων Νίκος Κορδόσης, με ανάρτησή του στο facebook ενημερώνει για την σχετική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης:


Διαβάστε σχετικά:
Δύο νεαρές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Μαλγάρων

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτ/νίας για το τραγικό δυστύχημα στα Μάλγαρα (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: