Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Φώναξαν «Αρκετά» αλλά δεν ήταν αρκετοί… (φωτο)


Kινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στα μνημόνια από συλλογικότητες οι οποίες στο δημοψήφισμα στήριξαν το «ΟΧΙ» και επιμένουν στο «ΟΧΙ μέχρι το τέλος».

Οι σημερινές δράσεις οργανώθηκαν κυρίως μέσω social media από την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» και είναι φυσικό να προκαλεί συνειρμούς με το κίνημα των αγανακτισμένων.

Το κίνημα «ΑΡΚΕΤΑ» ωστόσο έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία (των «αγανακτισμένων»- θυμίζουμε- από την Ισπανία).

Η κινητοποίηση ωστόσο δεν θύμισε εκείνες τις εποχές, δεν είχε μαζικότητα ούτε στο Αγρίνιο ούτε στις άλλες πόλεις. Υποστηρίχτηκε πάντως από στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που έδωσαν το παρόν, το ΕΠΑΜ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.

Μιλώντας στο agrinionews.gr η κυρία Ελένη Σκανδάλου ανέφερε τα εξής: «Ο κόσμος θα πρέπει να βγει στον δρόμο, να καταλάβει ότι είναι αυτός που έχει τη δύναμη, που μπορεί να κάνει την ανατροπή και να αναλάβει τη ζωή του. Οι εποχές των αναθέσεων τελείωσαν. H πρωτοβουλία αυτή ξεκινά από τη Γαλλία. Οι Γάλλοι έδειξαν μεγάλη αποφασιστικότητα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρωτοστάτης γιατί είναι ίσως η μόνη χώρα που βάλλεται τόσο βάρβαρα από τη μνημονιακή πολιτική. Πιστεύω σε καλύτερες συγκεντρώσεις απ’ ότι η σημερινή στο μέλλον. Γιατί νομίζω ότι τα προβλήματα πρόκειται να ενταθούν κι άλλο. Το κίνημα έχει μεγαλύτερη δυναμική ».

Στη σημερινή συγκέντρωση υπήρχε πανό ενώ από μικροφώνου γινόταν ανάγνωση και του μηνύματος της Πρωτοβουλία #ΑΡΚΕΤΑ Αγρινίου που μεταξύ άλλλων αναφέρει τα εξής:
Είναι καιρός κι εμείς οι Έλληνες, οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Αγρινιώτες να πάμε κόντρα στους δυνάστες μας! Είναι καιρός να φωνάξουμε ΑΡΚΕΤΑ!

Βγαίνουμε στους δρόμους ξανά! Ξαναγεμίζουμε την πλατεία Δημοκρατίας και όλες τις πλατείες της χώρας με ΟΧΙ!
• Στις 15 Μάη ξυπνάμε, θυμόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
• Φωνάζουμε APKETA στα Μνημόνια της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της φτωχοποίησης.
• Φωνάζουμε APKETA σε νέους και παλαιούς μνημονιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
• Φωνάζουμε APKETA στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις, στην ανέχεια και την υποδούλωση.
• Φωνάζουμε APKETA στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Φωνάζουμε APKETA στην καταστροφή της ζωής μας…
Να φωνάξουμε δυνατά, να σπάσουμε τη φίμωση των συστημικών ΜΜΕ, που αποσιωπούν τις διαφορετικές δημοκρατικές φωνές και δε λένε λέξη για το μεγάλο κίνημα αντίστασης και διαμαρτυρίας που πυκνώνει στις Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ελλάδα!

Υπάρχει άλλος δρόμος!
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
– Να βγούμε άμεσα από τα μνημόνια και τη δικτατορία του ευρώ!
– Να διαγραφεί το φαύλο και παράνομο χρέος
– Ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ
– Εθνικοποίηση των τραπεζών
– Επαναφορά μισθών και συντάξεων σε αξιοπρεπή προμνημονιακά επίπεδα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!!!
Πρωτοβουλία #ΑΡΚΕΤΑ Αγρινίου

DSCN2873DSCN2875DSCN2876DSCN2881DSCN2884DSCN2886DSCN2887DSCN2889DSCN2891
από http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: