Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Η παράταξη Τραπεζιώτη για την ακαταλληλότητα των Παιδικών χαρών και τις ευθύνες του Δημάρχου

Η θέση μας: Πολύ αργά το θυμηθήκατε αμφότεροι

Ξαφνικά στο Αγρίνιο αποφάσισαν όλοι ν' ασχοληθούν με τις ακατάλληλες στο σύνολό τους σχεδόν εδώ και χρόνια Παιδικές χαρές του Δήμου.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράταξης Τραπεζιώτη και στο τέλος τη δική μας θέση για το θέμα που υφίσταται από το 2009!!!

«Επικίνδυνες - ακατάλληλες "παιδικές χαρές" και αποποίηση ευθυνών με αόριστη επιχειρηματολογία από τη Δημοτική Αρχή»

Η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕ ΔΡΑΣΗ", κατέθεσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την ακόλουθη ερώτηση:

"Ερώτηση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Στις 26/10/2015, η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", είχε καταθέσει ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε η πλειοψηφία των "παιδικών χαρών" στο Δήμο Αγρινίου.

Μετά από 7 μήνες αδιαφορίας και χαρακτηριστικής ολιγωρίας, με τις ακατάλληλες "παιδικές χαρές" να λειτουργούν κανονικά (με όσους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό για τα παιδιά) και με το θέμα να φτάνει στη βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε επιτέλους να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία που αφορά τις "παιδικές χαρές".

Μόλις δύο(!!!) είναι οι χώροι που κρίθηκαν κατάλληλοι, όπως αναφέρει η έκθεση της τεχνικής εταιρείας που κλήθηκε να ελέγξει τον βαθμό καταλληλότητας των "παιδικών χαρών" του Δήμου.

Με αφορμή το "ξήλωμα" των παιχνιδιών από τα συνεργεία του Δήμου, ερωτάται η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:
1) Γιατί ο Δήμος Αγρινίου άργησε τόσο πολύ να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία και για ποιο λόγο (ενώ είχε ενημερωθεί προ επτά μηνών από τη Δημοτική μας Παράταξη για την επικινδυνότητα των "παιδικών χαρών") δεν ήλεγξε τους χώρους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των παιδιών.
2) Δύο μόνο οι ασφαλείς χώροι, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας που ήλεγξε τις "παιδικές χαρές" του Δήμου. Με τους περισσότερους χώρους να είναι από μη ασφαλείς έως επικίνδυνοι και τα παιχνίδια να έχουν αποσυρθεί προς επισκευή ή αντικατάσταση, με αποτέλεσμα οι συντριπτική πλειοψηφία των παιδικών χαρών να μη λειτουργεί, (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητα των γονιών και των παιδιών) ζητάμε να δωθεί στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας των παιδιών."

Όπως φαίνεται από το κείμενο, διατυπώνονται με σαφήνεια καίρια ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τους χώρους που παίζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, τις "παιδικές χαρές".

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, εμφανώς βρισκόμενος σε δύσκολη θέση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, αρκέστηκε σε αμήχανες κραυγές αοριστολογίας, καθώς και σ' ένα ανεπανάληπτο αντιπολιτευτικό "κρεσέντο" προς τη σημερινή κυβέρνηση. Ανούσιο - αντιπολιτευτικό προπέτασμα καπνού για την απόκρυψη της ουσίας και η "μπάλα στην εξέδρα".

Με αφορμή τη στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής ανακύπτει εύλογα το ερώτημα:
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Αγρινίου υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών και μεριμνά για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τη ζωή τους ή λειτουργεί ως αντιπρόσωπος και εντολοδόχος της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου;

Θα συστήναμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να πάψει να μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και να δώσει την πρέπουσα προσοχή σε θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα του δημότη και εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο μικρά παιδιά.

Το ρίσκο που πήρε αφήνοντας ακατάλληλες και επικίνδυνες παιδικές χαρές να λειτουργούν κανονικά, ήταν πολύ μεγάλο.

Η πεισματική άρνηση της εναρμόνισης του Δήμου με την κείμενη νομοθεσία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν φανερώνει λειτουργία Δημοτική Αρχής, αλλά... "Επικίνδυνη παιδική χαρά".

Αναμένουμε άμεσα τη δημοσιοποίηση ουσιαστικών απαντήσεων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των αποξηλωμένων παιδικών χαρών.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Γηγενής Αγρινιώτης:Η δική μας θέση στο θέμα,που μας αφορά άμεσα ως παππούδες και το παρακολουθούμε από τη μέρα που προέκυψε κι όχι τώρα που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση-φωτιά της τεχνικής εταιρίας.

Πολύ νωρίς το θυμήθηκε ο Δήμαρχός μας να ελέγξει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών του Δήμου Αγρινίου...,όψιμη και η οργισμένη παρέμβαση του κυρίου Τραπεζιώτη....

Γιατί;

Διότι στο  τέλος Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που έκλεισαν με υπουργική απόφαση οι ακατάλληλες παιδικές χαρές και επτά χρόνια από τη μέρα που ανακινήθηκε το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών της χώρας!!!!

Ασχετο το ότι κανένας Δήμαρχος δεν σεβάστηκε την απόφαση και τα παιδιά

Το μακρινό 2009 εκδόθηκε  υπουργική απόφαση για να πάρουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές όλων των Δήμων της χώρας, που να αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, τη διαδικασία αδειοδότησης, τη διαδικασία ελέγχου και τη συντήρηση τους (μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο της παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα).

Ως συνήθως οι δήμοι ουδέποτε υλοποίησαν την απόφαση με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων.

Ηρθε όμως τον Απρίλιο του 2014 το τραγικό γεγονός σε λούνα-παρκ του Ελληνικού,που έχασε τη ζωή του ένα παιδί και ο Μιχελάκης,ως αρμόδιος υπουργός της Ν.Δ., έδωσε δύο μήνες προθεσμία για να φτιαχτούν,που δεν φτιάχτηκαν και στις 30/6/2014 μπήκε,τυπικά τουλάχιστον,λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές που δεν είχαν τη σχετική πιστοποίηση.

Γενική αδιαφορία λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια.... 

Αυτή είναι η πραγματικότητα κυρίες και κύριοι,αυτοδιοικητικοί και μη.... κι όλα τ' άλλα είναι λόγια για λαϊκή κατανάλωση!

Κάντε έργα κι αφήστε τα να μιλήσουν αυτά,μόνο έτσι θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για τον τόπο και τους μικρούς συμπολίτες σας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: