Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου


Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών που παλεύουν κατά της συνεχιζόμενης υποβάθμισης - απαξίωσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Αγωνιζόμαστε μαζί τους διεκδικώντας δυστυχώς τα αυτονόητα:
δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά, κάλυψη των ελλείψεων σε μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό, χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων, δημιουργία κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής, αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων.

Στεκόμαστε δίπλα τους διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα τους για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

Θεωρούμε όμως απαραίτητο να τονίσουμε πως η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι όλα τα παραπάνω αιτήματα που αποτελούν προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν λύνονται με προσωρινά και αποσπασματικά μέτρα ούτε όταν τα τμήματα του Αγρινίου γίνονται για ευνόητους λόγους το μπαλάκι ανάμεσα σε Ιωάννινα και Πάτρα, αλλά θα έχουν μόνιμη και σταθερή λύση μόνο στην προοπτική του σχεδιασμού, της οργάνωσης και ανάπτυξης του αυτόνομου Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Καλούμε επίσης τους υπεύθυνους για την 30χρονη τραγική ιστορία του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για όσα δεν έκαναν και είναι πάρα πολλά και να σταματήσουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Είναι το μόνο που μπορούν πλέον να προσφέρουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                     

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καραμητσόπουλος    Βασίλης Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: