Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ειδικοί επιστήμονες θα μελετήσουν την επιρροή της ΠΑΣΠ στους φοιτητές στο Αγρίνιο!


Όπως θα μάθατε οι εκλογές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κύλησαν σχετικά κανονικά. Η ρύπανση από αφίσες, ντουντούκες, χαρτάκια, πάγκους, ζαρζαβατικά (διαλέχτε!)δεν διέφερε από άλλα χρόνια κι αυτό είναι καλό διότι πρόκειται για θεσμό.

Επίσης, τα γιουρούσια-τα επονομαζόμενα και «ντου»- με πλήρη εξάρτυση, κράνος, ρόπαλο ελευθερίας και άλλα όργανα αμεσοδημοκρατικά, συνέβησαν όπως κάθε άλλη χρονιά. Από μικρές ομάδες, μεν, οι οποίες όμως κάνουν κουμάντο, δε. Άρα κι εδώ κανονικότητα.

Επίσης η παράταξη που πρόσκειται στον….φιλελεύθερο(εδώ γελάμε)χώρο, παρά την κατά τόπους διάσπαση, κέρδισε τις εκλογές με διαφορά, δεύτερη βγήκε η παράταξη που είναι βασικά ΚΚΕ, η παράταξη που έχει μέσα κυρίως ΣΥΡΙΖΑ αδυνάτισε τα μάλα, ενώ η ΠΑΣΠ κράτησε ένα ποσοστό καλύτερο από ότι καταγράφει η ΠΑΣΟΚάρα μετά τις εκλογές- αν πιστέψουμε τις έρευνες πρόθεσης ψήφου- αλλά, όπως και να το κάνεις, τα παλιά μεγαλεία πάνε, πέρασαν.

Όλα αυτά αλλού. Διότι στις σχολές στο Αγρίνιο επιβεβαιώνεται ότι κάτι το μυστήριο συμβαίνει, καθώς φέρεται να έχει πρωτεύσει και φέτος η ΠΑΣΠ. Τις δύο σχολές από τις τρεις τις πήρε, λέει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μάλιστα είχαμε χτες στον χώρο του Πανεπιστημίου και τους πρώτους πανηγυρισμούς, με καπνογόνα και άλλα γηπεδικά εφόδια.

Πρόκειται για τον φόβο που είχαν πάρα πολλοί ακαδημαϊκοί αλλά και απλοί πολίτες, ότι η ιδιαιτερότητα αυτών των σχολών που κάθε δύο χρόνια αλλάζουν όνομα και πόλη όπου εδρεύουν, κάποια στιγμή θα είχε επίπτωση και στην ψυχοσύνθεση των νέων ανθρώπων που φοιτούν σε αυτές.

Ορίστε, τι έπαθαν τα παιδιά. Κατέληξαν να ψηφίζουν ΠΑΣΠ ακόμα και σήμερα που ο κόσμος γύρισε ανάποδα! Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα ευλογημένα χρόνια πριν την κρίση!

Ήδη επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να έρθουν και να μελετήσουν τους φοιτητές στο Αγρίνιο, με τις πιο φριχτές υποψίες να κάνουν λόγο για κάποιου είδους γονιδιακή μετάλλαξη που ωθεί τα νέα παιδιά να στηρίζουν ακόμα ΠΑΣΠ!

Να φταίει ότι αποκλεισμένα όπως είναι εδώ στο Αγρίνιο, μακριά από τον πολιτισμό, δεν έμαθαν που κατέληξε το ΠΑΣΟΚ; Να φταίει το σύνδρομο της Στοκχόλμης έτσι όπως είναι αποκλεισμένα και σε ιδρυματισμό τα παιδιά; Μόνο η επιστήμη μπορεί να το πει, εμείς ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό.

Υ.Γ. Ένας στους δύο που ψήφισε είναι κοντά στη ΝΔ και ένας στους τρεις(περίπου)είναι κοντά στο ΚΚΕ. Είμαστε σε καλό δρόμο. Απλά πάμε προς τα πίσω χρονικά, προς χρόνια δοξασμένα…

η συντακτική μετεκλογική μονάδα του  agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: