Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΟΧΙ μέχρι τέλους! Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας #ΑΡΚΕΤΑ Αγρινίου - Κυριακή 15 Μαϊου στην πλατεία Δημοκρατίοας

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ & ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ !

Ζούμε στην εποχή όπου οι λαοί της Ευρώπης δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από τους ισχυρούς του πλούτου, που ποτέ δε γνώρισαν σε περίοδο ειρήνης.

Το μεγάλο κεφάλαιο και οι χρηματιστικοί - τοκογλυφικοί κολοσσοί,
προσπάθησαν και πέτυχαν να μετακυλήσουν στους λαούς τη βαθιά κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού, που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Καταφέρνουν και βγαίνουν από αυτήν την κρίση κερδισμένοι και κυρίαρχοι, χειραγωγώντας πολιτικά τις χώρες και επιβάλλοντας τις ορέξεις τους, αναγκάζοντάς τες σε εφιαλτικούς δανεισμούς, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τις οικονομίες.

Κατόρθωσαν έτσι ταχύτατα να διαλύσουν τις όποιες εργασιακές σχέσεις και τις μικρές και μεσαίες επαγγελματικές δραστηριότητες και να ανεβάσουν την ανεργία σε ύψη τρόμου. Ήδη η νεολαία αναζητά επαγγελματική τύχη και επιβίωση στη μετανάστευση.

Η Ελλάδα, με μνημόνια 6 χρόνων, έχει επιλεγεί ως χώρα- πρώτο πειραματόζωο σ’ αυτή την προσπάθεια εξόντωσης του λαού, με προθυμότατο το πολιτικό σύστημα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Εν. Κεντρώων. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται το ναζιστικό μόρφωμα της Χ. Α. ενάντια στις δημοκρατικές - προοδευτικές αντιμνημονιακές φωνές και παράλληλα ετοιμάζονται νέα φασιστικά και ρατσιστικά πολιτικά σχήματα.

Ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική νεολαία παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της καταστροφής και θέλουν να αναλάβουν δράση, κόντρα σ’ αυτούς που ακυρώνουν το κοινωνικό κράτος, που εκχωρούν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, που ακυρώνουν τη Δημοκρατία (νομοθετούν νέα μνημόνια με υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα), που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο, που σκορπούν την απόγνωση και διατυμπανίζουν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και διέξοδος, παρά μόνο η διαρκής υποδούλωση στα μνημόνια και στους διεθνείς χρεοκράτες τοκογλύφους.

Η κοινωνία τραυματισμένη ΤΩΡΑ κι απ’ τους νέους φανατικότερους υπηρέτες των μνημονίων που σε μια νύχτα μετέτρεψαν το υπερήφανο ΟΧΙ της 5 Ιουλίου 2015, σε προδοτικό ΝΑΙ υποδούλωσης, αναζητά τρόπο αντίστασης και αναθέρμανσης της Ελπίδας της.

Η ελπιδοφόρα δράση και αντίσταση του Γαλλικού κινήματος ενάντια στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων απ’ την κυβέρνηση Ολάντ, σηματοδοτεί την αφύπνιση όλων των ευρωπαϊκών λαών, των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο σύγχρονος Γαλλικός Μάης αναζωπυρώνει τα πανανθρώπινα αιτήματα του Μάη του ’68, του μεγαλειώδους κινήματος της σπουδάζουσας νεολαίας και των πολλών εκατομμυρίων εργαζομένων.

Είναι καιρός κι εμείς οι Έλληνες, οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Αγρινιώτες να πάμε κόντρα στους δυνάστες μας!
Είναι καιρός να φωνάξουμε ΑΡΚΕΤΑ!
Βγαίνουμε στους δρόμους ξανά! Ξαναγεμίζουμε την πλατεία Δημοκρατίας και όλες τις πλατείες της χώρας με ΟΧΙ!
  • Στις 15 Μάη ξυπνάμε, θυμόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
  • Φωνάζουμε APKETA στα Μνημόνια της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της φτωχοποίησης.
  • Φωνάζουμε APKETA σε νέους και παλαιούς μνημονιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
  • Φωνάζουμε APKETA στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις, στην ανέχεια και την υποδούλωση.
  • Φωνάζουμε APKETA στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Φωνάζουμε APKETA στην καταστροφή της ζωής μας...
Να φωνάξουμε δυνατά, να σπάσουμε τη φίμωση των συστημικών ΜΜΕ, που αποσιωπούν τις διαφορετικές δημοκρατικές φωνές και δε λένε λέξη για το μεγάλο κίνημα αντίστασης και διαμαρτυρίας που πυκνώνει στις Ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ελλάδα!

Υπάρχει άλλος δρόμος!
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

- Να βγούμε άμεσα από τα μνημόνια και τη δικτατορία του ευρώ!
- Να διαγραφεί το φαύλο και παράνομο χρέος
- Ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ
- Εθνικοποίηση των τραπεζών
- Επαναφορά μισθών και συντάξεων σε αξιοπρεπή προμνημονιακά επίπεδα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!!!
Πρωτοβουλία #ΑΡΚΕΤΑ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: