Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η επιστολή Κοντονή, η απειλή της νέας αναβολής και η ήττα της ΕΠΟ


Η μεταστροφή της ΕΠΟ στο θέμα του ορισμού των διαιτητών του τελικού κυπέλλου, ΟΣΦΠ – ΑΕΚ, έγινε μετά την επιστολή (διαβάστε την ΕΔΩ) του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, το απόγευμα της Πέμπτης (12/05).

Η διοίκηση της ΕΠΟ κατάλαβε ότι αν δεν προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμούσε ο Υφυπουργός, τότε θα υπήρχε νέα αναβολή για λόγους ασφαλείας.

Αντιλήφθηκε επίσης ότι δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία για τον ορισμό του τελικού, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού είχε διαρρεύσει ότι δεν επιθυμούσε να αναβληθεί εκ νέου ο τελικός και να γίνει μετά τις 17/5.

Τότε, ήρθε η ενεργοποίηση του επιτετραμμένου της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την ΕΠΟ επικοινώνησε με την πλευρά του Υπουργείου αναφέροντας τα ονόματα των διαιτητών που η ΕΠΟ προτίθεται να ορίσει εκ νέου στον τελικό προκειμένου να μην εμμείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού στο αίτημα για ξένους διαιτητές και να μην υπάρξουν προσχώματα ως προς την τέλεση του τελικού στις 17/5.

Η θετική απάντηση από τον Σταύρο Κοντονή «έλυσε τα χέρια» της ΕΠΟ, που την Παρασκευή 13/5 σε μια άτυπη συνάντηση μελών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε, σε βαρύ κλίμα και εν μέσω αντιδράσεων, προσαρμόστηκε στην κανονικότητα και στα νέα δεδομένα στα οποία το "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ δέχεται συνεχείς ήττες και πλέον αμφισβητείται επί της ουσίας.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: