Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μονόλογος του Παναιτωλικού και φτωχή νίκη 1-0 - Ανακοινώσεις από τη SKODA Ξάνθη


Περίπου 4.500 φίλαθλοι βρέθηκαν απόψε στο γήπεδο του Παναιτωλικού για την αναμέτρηση με την SKODA Ξάνθη.Μέτριο ποδόσφαιρο κι από τις δύο ομάδες,με πολλές όμως φάσεις και χαμένες ευκαιρίες από πλευράς Παναιτωλικού.

Το φτωχό 1-0 έφερε ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι του Παναιτωλικού,καρδιοχτύπησε όμως τους οπαδούς του  η δυστοκία των επιθετικών του.Από πλευράς Ξάνθης οι καλύτερες φάσεις ήταν οι... ανακοινώσεις του προέδρου της κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Από το 6' κιόλας απεβλήθη ο Κάλβο με απ' ευθείας κόκκινη (μάλλον υπερβολική) για χτύπημα(;) εκτός φάσης στο Μύγα και η Ξάνθη αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες όλο τον αγώνα!

Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο,χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ποδόσφαιρο,ενώ η Ξάνθη είχε οργανώσει καλά την άμυνά της και βγήκε απειλητικά μόνο μία φορά με τον Σολτάνι στο 12'.

Αρκετές φάσεις δημιούργησε ο Παναιτωλικός,αλλά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης μπήκε μόνο στη φάση του γκολ.

Στο 20' από κακό διώξιμο του Ντε Γκούζμαν, ο Καμαρά βγήκε τετ α τετ ,αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Κυριακίδη που έδιωξε σε κόρνερ.

Πάσα του Μπούντιμιρ στο 21' προς τον Καμαρά, που σούταρε έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Εξαιρετική κάθετη του Καμαρά στον Μύγα στο 32', αλλά ο νεαρός δεν έκανε σωστό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία να βγει μόνος του με τον Κυριακίδη.Σέντρα του Μύγα στο 37' κεφαλιά του Μπούντιμιρ, άουτ η μπάλα!
Καλό συρτό σουτ του Μαρτίνες στο 40' λίγο άουτ η μπάλα.

Και στο 44',λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μαρτίνες με πλασέ έγραψε το 1-0,μετά από θαυμάσιο μπάσιμο και σέντρα του Ανέν από τα αριστερά.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με τον Παναιτωλικό εξαιρετικά επιθετικό,αλλά άσφαιρο!Στο πρώτο δεκάλεπτο χάθηκαν τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες από τους Γοδόι,Μπικέι και Καμαρά.

Ο Παναιτωλικός πίεζε συνεχώς για ένα δεύτερο γκολ κι έχανε απανωτές ευκαιρίες,όπως στο 57', στο 59' και στο 60' με τους Μπούντιμιρ,Μύγα και Κούσα.

Μεγάλη φάση στο 67' με πρωταγωνιστή το Μαρτίνες,που όμως και πάλι δεν έγινε γκολ.

Η ώρα περνούσε,ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ παρά τις προσπάθειες των παικτών του κι ο κόσμος του ανησυχούσε (μιας και χάθηκαν πολλά παιχνίδια στο 90' φεύγα!),ενώ ο Κεχαγιάς έριξε στον αγώνα και το Σολάρι επιδιώκοντας την ισοφάριση.

Στο 83' ο Καμαρά για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη βγήκε όλη μπροστά και με καμινάδες επιχείρησε να πετύχει γκολ... σε μια άμυνα πελαγωμένη,αλλά...

*ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε και σήμερα με την επετειακή φανέλα για τα 88 χρόνια της ιστορίας του,που συμπληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.
*Αμέσως μετά την αποβολή η SKODA Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία:«Θεέ μου, βοήθεια. Τι γίνεται στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο;»
*Λίγο μετά και πάλι κατά τη διάρκεια του ματς έβγαλε και δεύτερη ανακοίνωση:«Εγκληματικό χτύπημα με το χέρι του Μπικέι στον παίκτη Βασιλακάκη, ως διά μαγείας τιμωρείται μόνο με κίτρινη κάρτα. Το τίποτα του Κάλβο τιμωρήθηκε με κόκκινη...»!

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μύγας (71' Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες (91' Πασάς), Μπούντιμιρ(65' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Ανέν, Μπικέι.

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μουκουάνα, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Κάλβο, Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Χοσέμι, Φλίσκας (82' Νάκας), Γούτας και Μαρίν (61' Τριάδης).

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: