Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Πρώτο διπλό του Παναιτωλικού 0-2 τον Αστέρα Τρίπολης (φωτο & βίντεο)


Στο σχεδόν άδειο γήπεδο της Τρίπολης αναμετρήθηκαν απόψε ο τοπικός Αστέρας με τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Nα θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα, ο Αστέρας νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο.

Χωρίς να είναι καλλίτερος του Αστέρα,ο Παναιτωλικός βελτιώνοντας την αμυντική του γραμμή και εκμεταλλευόμενος τα κενά στην αντίπαλη άμυνα πήρε το πρώτο του πολύτιμο διπλό εκτός έδρας με 0-2.

Στο σημερινό ματς ο Αστέρας μπήκε φουριόζος και στο 6' είχε μεγάλη ευκαιρία,όταν ο Φούντας βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά ο Στεφανάκος απέκρουσε με το πόδι και η φάση τελείωσε στη συνέχεια με την υπόδειξη οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την επιθετική τους δραστηριότητα και στο 20' ο Μάσα βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως το ήθελε και ο Στεφανάκος μπλόκαρε σχετικά εύκολα.

Και πάλι στο 28' ο Μάσα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σανκαρέ ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Κι ενώ ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες,ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


Στο 34' ο Ουάρντα με κεφαλιά πίσω από το σημείο του πέναλτι μετά από σέντρα του Μάκου άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό, κόντρα στην ροή του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.... 0-1.(Δείτε το γκολ ΕΔΩ)

Το γκολ αυτό μεταμόρφωσε τον Παναιτωλικό,ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα και πολύ γρήγορα απείλησε με δεύτερο γκολ

Ηταν το 41' όταν σε σουτ του Κάπελ έξω από την περιοχή ο Κοσίτσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί φάσεις για την ισοφάριση.

Ο Παναιτωλικός είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του και κρατούσε το σκορ του ημιχρόνου.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Αστέρα να επιμένει και τον Παναιτωλικό να κρατάει μεν το 0-1,να έχει δε οπισθοχωρήσει αρκετά.

Στο 68' ένα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων πάνω στη γραμμή,προκάλεσε συζητήσεις για πέναλτι,που όμως δεν ήταν.

Πιέζει ασφυκτικά ο Αστέρας,νέο φάουλ σε καλό σημείο στο 76',χωρίς κέρδος.

Ο χρόνος περνάει και τα πόδια των γηπεδούχων βαραίνουν,αλλά πιέζουν... ενώ οι αλλαγές δεν αλλάζουν την κατάσταση.

Ο Παναιτωλικός κλείστηκε γύρω από την περιοχή του και με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στο 92' μάλιστα ο Μαρκόφσκι στην αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2,ενώ κι ένα σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου απείλησε τον τερματοφύλακα του Αστέρα στις καθυστερήσεις.

Και ακριβώς στη λήξη των καθυστερήσεων αυτό που δεν μπόρεσε ο Αστέρας τον έκανε ο Παναιτωλικός με τον Βιγιαφάνες σε μια ακόμα αντεπίθεση στην αφύλακτη άμυνα των γηπεδούχων έγραψε το 0-2.

* Εξι ολόκληρα λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο ρέφερι
* Ο Αστέρας έπαιξε με τις κλασικές κίτρινες εμφανίσεις,ενώ ο Παναιτωλικός φορούσε θαλασσί φανέλες και μπλε σορτσάκια

Αστέρας Τρίπολης(Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο(64' Μουκάμ), Γιαννούλης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Χαμντάνι, Ιγκλέσιας(82' Δημούτσος), Φούντας, Γιάννου, Λανθαρότε, Μάσα(74' Σκουρτάι).

Παναιτωλικός(Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Μπεχαράνο(85' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο, Ουάρντα(66' Βιγιαφάνες), Κάπελ(80' Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: