Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Γιατί ξέσπασε χθες ο πετροπόλεμος στο λιμάνι (φωτο)


Τα πνεύματα άναψαν και χθες το μεσημέρι αλλαδαποί άνοιξαν πετροπόλεμο εναντίον λιμενικών στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Η σπίθα ωστόσο που αυτή τη φορά προκάλεσε ένταση ήταν ο τραυματισμός ενός μετανάστη στο πόδι. Σύμφωνα με αλλοδαπούς ο άνδρας μαχαιρώθηκε από λιμενικούς.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει ότι ο τραυματισμός του αλλοδαπού προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να κρυφτεί σε φορτηγό με φράουλες και όχι από επίθεση λιμενικού, εξηγώντας ότι οι λιμενικοί δεν φέρουν επάνω τους μαχαίρια.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν χθες, αναφέρει ότι οι λιμενικές δυνάμεις και ο ίδιος ενήργησαν πυροσβεστικά, με στόχο να ηρεμήσουν οι μετανάστες και βασικό μέλημα ήταν να μην προκληθούν τραυματισμοί.
Όπως αναφέρει το συμβάν έληξε σχετικά γρήγορα και από εκεί και πέρα απλά συνεχίστηκαν , όπως κάθε μέρα άλλωστε, οι προσπάθειες μεταναστών να κρυφτούν σε φορτηγά και να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.
Στο σημείο έφτασε χθες και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Προσθέτει δε, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, παρά την ένταση που έχει και αναφέρει ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει, καθώς το πέρασμα στην Ιταλία είναι δύσκολο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις.

H ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στο χώρο στάθμευσης του Νέου Λιμένα Πατρών, απογευματινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε ότι εντός Φ/Γ οχήματος είχαν εισέλθει δύο παράτυποι μετανάστες με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το Φ/Γ, ένας εξ' αυτών τραυματίστηκε ελαφρά λόγω πτώσης του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Στη συνέχεια και με αφορμή το συμβάν αυτό, ομάδα μεταναστών ξεκίνησε τη ρίψη πετρών κατά στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρίσκονταν στο χώρο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και θραύση κρυστάλλων σε ναυτιλιακά πρακτορεία που εδρεύουν στο λιμάνι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τραυματισμός.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 Ελευθερία Μακρυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: