Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

“Ξυπνάει”… το Πάρκο Αγρινίου! (φωτο) - Τι λέει ο Δήμαρχος (ηχητικό)

Σε πλήρη εξέλιξη οι παρεμβάσεις του Δήμου – Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Αγρινιώτες 

«Οξυγόνο» δίνει ο Δήμος Αγρινίου στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο με τις παρεμβάσεις και τις εντατικές εργασίες που ξεκίνησε προ ημερών και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ακόμη και την παραμονή του εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, που γιορτάζει το εκκλησάκι του πάρκου και αναμένεται μετά από χρόνια να υποδεχθεί πλήθος πιστών, οι οποίοι θα μπορέσουν και πάλι να περπατήσουν στους χώρους σε ανθρώπινες συνθήκες.
Παραμονή της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρα σήμερα και το εκκλησάκι, μετά από χρόνια, αναμένεται να υποδεχθεί πλήθος κόσμου.
5 πάρκο-αγία σωτήρα
Ήδη από την Τετάρτη, οι άνθρωποι της εκκλησίας ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε το εκκλησάκι του πάρκου να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο!

Το πάρκο, έκτασης σχεδόν 55 στρεμμάτων, που ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για του πολίτες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, επανέρχεται σε κόσμια κατάσταση.

Το στοίχημα για την πόλη φαίνεται πως κερδίζεται, αφού η προμελέτη ανάπλασης για το πάρκο έχει ολοκληρωθεί, ενώ η κύρια μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το βασικότερο όλων, είναι ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση ανάπλασης του πάρκου, έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ).
6 πάρκο-αγία σωτήραΣτο μεσοδιάστημα όμως, μέχρι να ωριμάσει το έργο και να ολοκληρωθεί η μελέτη, ο Δήμος Αγρινίου προχωρά σε ήπιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, ώστε το πάρκο να επιστρέψει…
Οι Αγρινιώτες και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου, βλέποντας το τελευταίο χρονικό διάστημα τις εργασίες να προχωρούν και το χώρο να βελτιώνεται, επιδοκίμασαν τις ενέργειες του Δήμου και επιπλέον, ο καθένας, προσπαθώντας να «συνεισφέρει» κατέθεσε την πρόταση του. Βέβαια, κοινό «αίτημα» αρκετών κατοίκων της περιοχής, είναι να υπάρξει περισσότερο πράσινο, παγκάκια και τουλάχιστον μια παιδική χαρά.
Επιπρόσθετα ανέφεραν ότι «για να ζωντανέψει και πάλι το πάρκο και εφόσον από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα έργα, πρέπει, όταν παραδοθεί να υπάρχει και φύλαξη από εταιρίες security που θα είναι το μεσημέρι και όλο το βράδυ μέχρι και το πρωί, γιατί υπάρχουν και άλλα προβλήματα… στο πάρκο που κανένας δεν μπορεί να τα ελέγξει ή να τα εξαλείψει μόνο με έργα. Αν δεν υπάρξει φύλαξη σε όλη την έκταση του πάρκου, μέσα σε δύο χρόνια όλα θα θυμίζουν ζούγκλα και η εικόνα της εγκατάλειψης θα ριζώσει».


Ο Γιάννης Τσίρκας
Ο Γιάννης Τσίρκας

Ο Γιάννης Τσίρκας επισήμανε ότι «έχει συμμαζευτεί η κατάσταση γιατί πριν ήταν ζούγκλα. Αυτά βέβαια είναι προ – έργα, γιατί για να φτιαχτεί θα αργήσει πολύ. Ο Δήμος Αγρινίου όμως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Καθάρισε το αίθριο, φτιάχνουν και τα δρομάκια, το καθαρίζουν και το περιποιούνται. Γιορτάζει αύριο και το εκκλησάκι και συνέπεσαν όμορφα η γιορτή με τον καθαρισμό».


Η Στέλλα Πανουργιά
Η Στέλλα Πανουργιά

Η Στέλλα Πανουργιά τόνισε πως «ο καθαρισμός μου αρέσει πολύ, αλλά πρέπει να συνεχιστεί. Όλη αυτή η ζούγκλα πρέπει να καθαριστεί μέχρι το βάθος. Πρέπει να φυτευτούν τριανταφυλλιές, να τοποθετηθεί γκαζόν και φωτισμός. Όμως όλη η δουλειά που έχει γίνει από τους υπαλλήλους του Δήμου είναι πολύ καλή. Πλέον έρχεται κόσμος για να τρέξει, κυκλοφορούν πολίτες στα στενάκια που είναι καθαρά. Ήταν κρίμα που τόσα χρόνια το πάρκο ήταν εγκαταλελειμμένο».


Η Αλεξάνδρα Τηγανίτα
Η Αλεξάνδρα Τηγανίτα

Η Αλεξάνδρα Τηγανίτα σχολίασε ότι «είναι πολύ καλός ο καθαρισμός που έγινε. Πρέπει να φτιάξουν πάλι το πράσινο. Είναι πολύ ωραίο το πάρκο και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Είναι το μόνο πάρκο που έχουμε και πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό. Τώρα είναι πιο προσβάσιμο στους πολίτες και πιο καθαρό, αλλά χρειάζονται πολλά παγκάκια, και συνεχή φροντίδα, ώστε να μη γίνει όπως ήταν».


H Πιπίτσα Κοντογιάννη
H Πιπίτσα Κοντογιάννη

Η Πιπίτσα Κοντογιάννη ανέφερε πως «ο καθαρισμός αυτός και οι παρεμβάσεις που γίνονται θα έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα. Τώρα διαμορφώθηκε κατάλληλα και είναι προσβάσιμο. Έχουμε μεγαλώσει στο πάρκο και το αγαπάμε. Θέλουμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Να κατασκευάσουν μια μεγάλη παιδική χαρά, να περιποιηθούν τα μεγάλα δένδρα που ίσως είναι επικίνδυνα, να τα καθαρίσουν, να φυτέψουν λουλούδια και καινούρια δένδρα και να τοποθετήσουν παγκάκια. Πάντως, ότι γίνεται, γίνεται για καλό».

7 πάρκο-αγία σωτήρα

8 πάρκο-αγία σωτήρα

9 πάρκο-αγία σωτήρα
10 πάρκο-αγία σωτήρα
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μίλησε για το Πάρκο στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στον Νίκο Αγγελόπουλο. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.

Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: