Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μακελειό με 30 νεκρούς και 94 τραυματίες σε γάμο (σκληρές εικόνες)

Εικόνες φρίκης,πτώματα στο δρόμο με "σφραγίδα" τζιχαντιστών! !!

- Ένας γάμος στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετατράπηκε σε μακελειό
- Μεταξύ των καλεσμένων και μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος
- Μύδροι Ερντογάν για το Ισλαμικό Κράτος που πιθανότατα βρίσκεται πίσω από το "λουτρό αίματος"

- "Καμία διαφορά ανάμεσα στον Γκιουλέν, το PKK και τους τζιχαντιστές" λέει ο "σουλτάνος"
- "Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!" το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση
- Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
- ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή στη Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 νεκρούς και 94 τραυματίες, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς.

"Τσουβαλιάζει" ο Ερντογάν
Νωρίτερα, ο Γερλίκαγια μίλησε για μια «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», που πιθανόν διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι, στην πόλη αυτή, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η επίθεση διαπράχθηκε χθες στις 22:50 στη Γκαζιάντεπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία. «Καταδικάζουμε τους άπιστους που οργάνωσαν και διέπραξαν αυτή την επίθεση», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του.

Ερντογάν: "Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον Γκιουλέν, το PKK και το Ισλαμικό Κράτος"
"Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι πιθανώς ο δράστης της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν", σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει "καμία διαφορά" ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν --τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία--, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, "που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ".

"Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!", τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην "πρόκληση" που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως "ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις "παράνομες" οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων. 

Πολλές γυναίκες και παιδιά
Μεγάλος αριθμός Κούρδων παρίσταντο στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήσαν πολλές γυναίκες και παιδιά. «Πολλοί Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα στο κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επίθεση σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.


Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν πλάνα στα οποία ασθενοφόρα φθάνουν στον τόπο της τραγωδίας, όπου σοροί βρίσκονται στο έδαφος καλυμμένες με λευκά σεντόνια. Ορισμένοι άνθρωποι πήγαν στο σημείο ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας το σύνθημα «η χώρα δεν θα διχαστεί», όμως άλλοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν και τους πάρουν τις σημαίες και αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τις αψιμαχίες.
UPDATE: Turkish Red Crescent confirms "large number" of casualties in wedding hall bombing, appeals for blood -@BNONews

Όπως συνήθως συμβαίνει σε μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη μετάδοση εικόνων απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.




Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

In last 10 days:
5 PKK vehicle bombs
1 ISIS suicide bombing 
Yet law enforcement is on Gulenist witch hunt

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ, ο οποίος επίσης εκλέγεται βουλευτής στη Γκαζιάντεπ, χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» την επίθεση εναντίον «ενός γάμου». «Ο στόχος είναι ο τρόμος, να φοβηθεί ο κόσμος, αλλά δεν θα υποκύψουμε», δήλωσε ο Σιμσέκ σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενος και αυτός στο ενδεχόμενο να επρόκειτο για ενέργεια βομβιστή-καμικάζι.

Καθημερινότητα τα "λουτρά αίματος"
Στη νοτιοανατολική Τουρκία διαπράχθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα τρεις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους και αποδόθηκαν από την Άγκυρα στους αντάρτες του PKK.

Στην περιοχή εκτός των προσφύγων και πολλών μελών της συριακής αντιπολίτευσης βρίσκονται επίσης και πολλοί τζιχαντιστές
Οι κούρδοι αντάρτες μοιάζουν, ύστερα από μια σχετική αποκλιμάκωση των ενεργειών τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, να εντείνουν ξανά τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
Η Γκαζιάντεπ αποτελεί σημείο διέλευσης πολλών από τους σύρους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από τον πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία πεντέμισι χρόνια στη χώρα τους.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο η Τουρκία έχει υποστεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων που αποδόθηκαν στο ΙΚ και στο PKK, κυρίως στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη – όπου στα τέλη Ιουνίου στοχοθετήθηκε το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Η έκρηξη στη Γκαζιάντεπ σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε πως η Άγκυρα επιδιώκει να διαδραματίσει «πιο ενεργό» ρόλο στην επίλυση της κρίσης στη Συρία προκειμένου να «τερματιστεί το λουτρό αίματος».



«Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο (σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Άσαντ είναι σήμερα ένας από τους παράγοντες» που κρίνουν την πορεία του πολέμου στη Συρία και μπορεί να γίνει «διάλογος μαζί του για την (πολιτική) μετάβαση», ανέφερε ο Γιλντιρίμ, αποκλείοντας πάντως κάθε ενδεχόμενο να συνομιλήσει μαζί του η τουρκική κυβέρνηση και τονίζοντας πως ο Άσαντ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και στο μέλλον.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν καθώς η Άγκυρα βρίσκεται σε μια διαδικασία συμφιλίωσης με τη Μόσχα κι αυξάνει τις επαφές της με την Τεχεράνη, με την ανταλλαγή επισκέψεων των επικεφαλής της τουρκικής και της ιρανικής διπλωματίας μέσα σε μία εβδομάδα.

Η Ρωσία, όπως και το Ιράν, υποστηρίζουν ενεργά τον σύρο πρόεδρο Άσαντ, αντίθετα με την Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: