Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου 63χρονος για βασανισμό ζώου - Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου ένας 63χρονος που εντοπίστηκε από αστυνομικούς να σέρνει το σκύλο του με το όχημα του.

Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες (18-8-2016) το μεσημέρι, στο
Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 63 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου.

Ειδικότερα αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, εντόπισε τον 63χρονο να οδηγεί, με μικρή ταχύτητα, ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, έχοντας δεμένο με σχοινί, από τον κοτσαδόρο του οχήματος ένα σκύλο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει  προς τους πολίτες ότι : Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός,αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: