Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Θρίλερ με το ακυβέρνητο σκάφος


Άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάργας και νότια της Κέρκυρας, το οποίο σύμφωνα με τηλεφώνημα επιβάτη βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σκάφη του Λιμενικού από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την
Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του, που προς το παρόν αγνοείται.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, στις 6:30 το πρωί, η Άμεση Δράση στην Πρέβεζα, έλαβε κλήση για βοήθεια σκάφους που κινδύνευε και βρισκόταν ανοικτά της Πάργας, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος είπε «help Πάργα».

Αμέσως, ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση. Από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έγινε γνωστό στους αρμόδιους, ότι η κλήση στην Άμεση Δράση της Πρέβεζας, έγινε από την περιοχή ανάμεσα σε Πάργα και Αντίπαξους.

Παράλληλα με τις έρευνες στη θάλασσα γίνονται έρευνες και στις ακτές.

Πριν από λίγο στον Άη - Γιαννάκη της Πάργας, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, μία οικογένεια μεταναστών κοντά στην ακτή και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Update:
Εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος που αγνοούνταν από το πρωί στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κέρκυρας και βορειοδυτικά της Πρέβεζας, απ όπου είχε στείλει σήμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 30 άτομα, μετανάστες, που φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από τα παράλια της Πρέβεζας με προορισμό την Ιταλία, ακινητοποιήθηκε μεσοπέλαγα από μηχανική βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: