Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Χάρισε ζωή σε 5 συνανθρώπους μας ο Αντώνης Σαλούρος


Έφυγε από τη ζωή ο Μεσολογγίτης αγωνιστής του Εργατικού Κινήματος Αντώνης Σαλούρος. Με τη δωρεά οργάνων του έδωσε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας ως ύστατη πράξη αλληλεγγύης. 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Έφυγε από τη ζωή μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 62 ετών ο Αντώνης Σαλούρος, στέλεχος της Λαικής Ενότητας και αγωνιστής της Αριστεράς και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο Αντώνης Σαλούρος, που γεννήθηκε το 1954, υπηρέτησε από τα νεανικά του χρόνια ανιδιοτελώς, με αφοσίωση, αυταπάρνηση, σταθερότητα και συνέπεια την υπόθεση της Αριστεράς και τα συμφέροντα των εργατών, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, στην Πάτρα, τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Μεσολόγγι, στην Αθήνα, πάλι τελευταία στην Πάτρα, αλλά και όπου τον καλούσε το καθήκον σε όλη τη χώρα.

Πάντα στις πρώτες γραμμές των εργατικών, λαϊκών και πολιτικών αγώνων, ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ως ενεργό μέλος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, είτε ως απλό μέλος είτε σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

Στην αρχή ως Πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Μεσολογγίου και του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, μετά ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και εν συνεχεία ως μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Πάντα, επίσης, στις πρώτες γραμμές της κομμουνιστικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς είτε ως μέλος είτε ως στέλεχος. Της ΟΛΜΕ, που ήταν η αρχική πύλη εισόδου του στην Αριστερά, εν συνεχεία για πολλά χρόνια στο ΚΚΕ, μετά ιδρυτικό μέλος, υποψήφιος Βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία και ενεργό στέλεχος για 24 χρόνια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα του Αριστερού Ρεύματος και τέλος από πέρυσι τον Αύγουστο ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μέλος του συντονιστικού Αχαΐας της ΛΑΕ.

Ο Αντώνης ήταν ακούραστος αγωνιστής. Έδωσε για δέκα ημέρες την ύστατη και σκληρότερη μάχη με τον πιο ύπουλο εχθρό που αντιμετώπισε στη ζωή του. Όρθιος έζησε, όρθιος με ψηλά το κεφάλι, έφυγε.Το διάχυτο αίσθημα αλληλεγγύης του στους κοινωνικά αδύναμους και καταφρονεμένους, που τον διακατείχε, η Ανθρωπιά του, η αγωνιστική του προσφορά είναι ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά, που άφησε στην συντρόφισσα της ζωής του, την Ασπασία, σε όλους τους φίλους και συγγενείς του και σε όλους και όλες, που αγωνιστήκαν από διάφορα μετερίζια μαζί του.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια των μελών της στην αγαπημένη του συντρόφισσα και σε όλους τους οικείους του.

Ο σύντροφός μας ο Αντώνης θα ζει στους πέντε συνανθρώπους μας, στους οποίους χάρισε ζωή με τη δωρεά οργάνων του, ως ύστατη πράξη αλληλεγγύης. Θα ζει στους αγώνες μας για το λαό, για την πατρίδα και για ένα καλλίτερο και δίκαιο κόσμο.

Η κηδεία του θα γίνει στο Μεσολόγγι σήμερα Παρασκευή 19/8 στις 6 το απόγευμα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
http://www.agrinionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: