Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα: 4 νεκροί,ανάμεσά τους ένα παιδάκι δύο ετών,από σύγκρουση σκαφών! (φωτο & βίντεο)


- Ίσως ανάμεσα στους νεκρούς να είναι και ο πατέρας του μικρού παιδιού
- Οι δύο από τους τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με το Λιμενικό
- Κρατείται ο οδηγός του ταχυπλόου που έκοψε στη μέση το τουριστικό σκάφος

- Οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από το λιμενικό
- Πανικός επικρατεί στο νησί - Συνεχώς φτάνουν διασωθέντες σε κατάσταση σοκ
- Οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους


Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει και τέταρτος νεκρός μεταξύ των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης. Οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται μέσα στο βυθισμένο τουριστικό σκάφος και προσπαθεί να τον ανασύρει δύτης.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 άνθρωποι (τρεις νεκροί και 14 σώοι) από τη θάλασσα της Αίγινας. Ωστόσο, η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν μέσα στο τουριστικό σκάφος. "Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας" λέει το λιμενικό.


Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας.

Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τραγικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες, οι δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού! Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με ανεπίβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που ήταν μέσα στο ταχύπλοο, επιχείρησαν να φύγουν μετά το συμβάν.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρούς τρεις ανθρώπους και τρεις τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το τουριστικό!
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.
Ένα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες - ΦΩΤΟ newsIT.grΈνα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες - ΦΩΤΟ newsIT.gr
ΦΩΤΟ newsIT.grΦΩΤΟ newsIT.gr
Πανικός στο νησί! "Βλέπαμε ανθρώπους στη θάλασσα"
 Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτή τη στιγμή στο νησί επικρατεί πανικός... Άνθρωποι κατεβαίνουν από τις βάρκες διάσωσης, σοκαρισμένοι και με κλάματα.  Το λιμενικό κάνει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.
ΦΩΤΟ από το aeginaportalΦΩΤΟ από το aeginaportal

Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA, ο οποίος θα περνούσε απέναντι με το επόμενο καραβάκι: "Τρέξαμε να τους βγάλουμε τους ανθρώπους γιατί ήταν στη θάλασσα. Άλλοι άνθρωποι κολυμπούσαν, άλλοι ήταν αναίσθητοι και είχαν πνιγεί. Φοβερές εικόνες!.. 

Πετάξαμε σωσίβια! Περισυνέλεξαν όσους είχαν πνιγεί. Τους κάναμε μαλάξεις... Το ταχύπλοο δεν ξέρουμε πού είναι. Εγώ δεν είδα ταχύπλοο".

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA, aeginaportal,

Δεν υπάρχουν σχόλια: